ОСТАННІ НОВИНИ

Влітку плавання доступне дітям за сприяння УДЮМКів та спорткомплексу «Медик»

Львівський портал

|

Гуртківці УДЮМК Сихівського та Франківського районів управління молоді, сім’ї та спорту Львова щопонеділка та щосереди  протягом літа з 11.00 до 14.00 год. відвідують басейн «Медик», розташований за адресою вул. Горбачевського, 24. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Протягом 7 років ми співпрацюємо з УДЮМК Франківської та Сихівської адміністрації. Два рази на тиждень по дві години в нас безкоштовно відпочивають у басейні, оздоровлюється 25 дітей. Ми територіально розміщені у Франківському районі, а з Сихівським УДЮМК в нас вже 6 років триває співпраця, а більше ніхто не звертався. Кожна людина повинна нести громадську відповідальність, це закладено в людині. Якщо інші УДЮМК будуть звертатися, то ми також відгукнемося», – розповів директор спорткомплексу «Медик» Ігор Величко.

«Ми використовуємо кожну слушну нагоду. В наш скрутний, тяжкий час на території нашого району діє такий прекрасний спортивно-розважальний заклад «Медик». Літом тут оздоровлюється 25 дітей по дві години двічі на тиждень. А взимку, також двічі на тиждень ми користуємося ковзанкою безкоштовно. Жодна дитина ні копійки за це не платить. Оскільки ми в структурі управління сім’ї, молоді та спорту, нас націлюють на різноманітні заходи у великій кількості. До нас ходять діти із соціально вразливої категорії: діти сироти, із багатодітних сімей, позбавлені батьківського піклування, малозабезпечені. Крім того в літній період працюють гуртки, педагоги працюють з дітьми на майданчиках. Намагаємося зробити так, щоб діти якомога менше часу проводили зараз у приміщенні. Вони приймають участь у екскурсіях, походах, рухливих іграх. Також у нас спільно з польськими волонтерами працює акція «Тренер з мого подвір’я», – директор УДЮМК Франківського району Роман Кладько.

Під керівництвом педагогів, діти мають можливість навчитися плавати, вивчити правила поведінки на воді, як правильно надати допомогу при небезпеці. А також провести ігри на воді з м’ячем, заплив на певну дистанцію.

Захід проводиться з метою  пропагування здорового способу життя, навчання дітей плаванню, відволікання дітей від негативного впливу вуличного середовища, удосконалення форм та методів підвищення якості і ефективності фізичного розвитку дітей,  зросту спортивної майстерності та гармонійного розвитку  дитини, розвиток у дітей основних фізичних якостей і рухливих здібностей, умінь і навичок використання фізичних вправ для запобігання порушень постави та просто для того, щоб подихати свіжим повітрям, поспілкуватися з однолітками, набратися позитиву.

Списки дітей на оздоровлення формують педагоги-організатори УДЮМК, акцентуючи увагу на дітях соціально незахищених категорій.

Контактні особи: Роман Кладько – директор УДЮМК Франківського району, тел: 237-23-82; 067-126-23-78, Андрій Колодрубець – педагог-організатор УДЮМК Франківського району, тел:  067-126-10-47, Володимир Холявінський – директор УДЮМК  Сихівського району, моб.тел: 050-37-14-840, роб.тел: 221-76-36, Марія Сороківська – педагог-організатор УДЮМК Сихівського району, моб.тел:0679030220.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *