ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські і польські митники узгодили проведення спільного контролю під час Євро-2012

Львівський портал

|

В міжнародному автомобільному пункті пропуску «Медика» (РП) відбулась робоча зустрічі експертів митних адміністрацій України та Республіки Польща з питань обговорення Концепції здійснення спільного прикордонного і митного контролю в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні під час ЄВРО 2012. Про це повідомляє прес-служба Львівської митниці.

Зустріч відбулась на виконання домовленостей досягнутих 16-18 червня 2011 року в м. Перемишль. Тоді українській стороні було надано «Витяг з Концепції здійснення спільного прикордонного і митного контролю в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні під час ЄВРО 2012» для опрацювання.

Відтак учасники зустрічі обмінялися практичними навиками з названої вище Концепції та вирішили прийняти її до реалізації після попереднього здійснення пілотного проекту.

Учасники узгодили, що спільний контроль буде здійснюватись на території Республіки Польща в пунктах пропуску «Ягодин – Дорохуськ», «Рава-Руська – Хребенне», «Краківець – Корчова», «Шегині-Медика» на весь час проведення Євро 2012 з додатковим тижневим продовженням до і після проведення Єврочемпіонату.

Стосовно пілотного проекту, то за узгодженням сторін, він повинен розпочатись у вересня – жовтні цього року в усіх запланованих пунктах пропуску.

Також учасники зустрічі визначили низку питань зокрема технологічних та інформаційного забезпечення спільного контролю. Вони будуть відпрацьовані українсько-польською робочою групою митних служб України та Республіки Польщі та обговорені на наступній зустрічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *