ОСТАННІ НОВИНИ

Новий міністр ЖКГ пообіцяв кредити на житло під 3% річних

Львівський портал

|

 Новопризначений міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ  Анатолій Близнюк вважає, що проблему недобудов можна розв`язати за допомогою пільгового кредитування громадян.

“Я думаю, корисно реалізовувати проекти, аналогічні тим, які ми вже завершили в Донецькій області. Зокрема, ми вдосконалили державну програму “Доступне житло” – розробили механізм, який дозволяє громадянинові, окрім держпідтримки у вигляді першого 30% внеску, виплачувати не 20% річних по кредиту, а лише 3% “, – сказав Близнюк, передає Комерсант-Україна.

“Ми маємо намір запропонувати подібні алгоритми і в інших регіонах”, – сказав чиновник.

Як повідомлялося, кількість угод по нерухомості із залученням іпотеки у поточному році склала близько 7% від загального числа. Це приблизно на 3% більше, ніж минулого року, але менше у 10 разів за показники “докризового” 2007-го, заявляють експерти ринку нерухомості.

Купівля із залученням позик зараз переважно популярна в сегменті житла вартістю до 150-200 тисяч доларів. Середня сума кредиту при цьому складає від 30% до 50% від вартості об`єкту. Процентна ставка знаходиться в межах 16,5 – 19% річних, украй рідко нижче 15,5%.

Основними причинами такого низького кредитування купівлі житла є нестабільний фінансовий стан позичальників, невиправдано високі процентні ставки, завищені вимоги банків до позичальника, а також низький рівень довіри клієнта до банків.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович 12 липня своїм указом призначив Анатолія Близнюка міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. На цій посаді Близнюк замінив віце-прем’єра з питань ЖКГ Віктора Тихонова.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *