ОСТАННІ НОВИНИ

Пеню платитимуть ОСББ – Близнюк

Львівський портал

|

Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк вважає, що механізм нарахування пені можливий тільки для членів об`єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Про це Близнюк сказав в інтерв`ю виданню “Комерсант Україна”.

“Це питання не вирішиться доти, поки об`єднання мешканців не почнуть укладати договори з постачальниками послуг. Незалежно від того, будуть це ЖЕКи або керуючі компанії, питання нарахування пені має бути обумовлено у контракті, як і сума – для кожного споживача”, – сказав він.

З 1 січня 2011 року в Україні парламент відновив механізм нарахування пені за затримку несплати комунальних послу. Проте, механізм нарахування пені поки розроблено не було і пеня поки не нараховується.

Окрім того, Близнюк ще раз нагадав, що є прихильником входу приватного капіталу в комунальний сектор.

“Я – стовідсотковий прихильник цих методів. З приводу реформ в житлофонді вважаю, що необхідно створювати об`єднання мешканців і віддавати їм будинок в управління вже після проведення державою обов`язкового першого ремонту. Можливо, до цього потрібно залучати і мешканців”, – вважає він.

За його словами, до реконструкції житлового фонду потрібно залучити й бізнес, як і в сферу управління комунальними підприємствами.

“Але концесія буде ефективною тільки в тому випадку, якщо в країні будуть діяти економічно обґрунтовані тарифи і досконально відпрацьований механізм пільг і субсидій. Тільки тоді ЖКГ стане привабливим бізнесом”, – підкреслив Близнюк.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *