ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбувся перший в історії львівського програмування хакатон

Львівський портал

|

У Львові відбувся перший львівський хакатон. Ця подія ще раз підтвердила статус міста, як майбутньої столиці інформаційних технологій, повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.

До Львові з’їхались програмісти з Києва, Одеси, Харкова та інших міст України, щоб взяти участь у першому в історії львівському хакатоні, який тривав рівно добу. Організатором заходу виступила компанія Global Logic.

Загалом участь у хакатоні взяло близько 100-120 осіб. Зареєстровано було 17 команд, кожна з яких добу працювала над власним проектом. Відповідно, було розпрацьовано 17 проектів. Зокрема, команда зі Львова розпрацьовувала проект квесту, який можна пройти за допомогою QR-кодів. У кожному QR-коді закодовано посилання, яке допоможе розв’язати квест.

У фінал вийшли три проекти. Третє місце посів проект перетворення звуку у картинку за допомогою осцилографу. Друге – система GPS-навігації у закритих приміщеннях. Перше – управління іграшковою машинкою за допомогою телефону (iPhone).

Довідка

Хакатон – (Hackathon – англ.) – своєрідний  марафон, під час якого програмісти збираються разом задля інтенсивної роботи над тим чи іншим ІТ-проектом. Хакатон, як правило, триває від однієї доби до тижня, за цей час учасники марафону мусять згенерувати ідею проекту і втілити його у життя. До кінця хакатону необхідно представити готовий проект.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *