ОСТАННІ НОВИНИ

В Табачника спростовують суттєве скорочення держзамовлення Львівському університету

Львівський портал

|

 Державне замовлення у Львівському національному університеті імені Івана Франка скорочено лише на 15,3%. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

В МОНмолодьспорті повідомляють, що збережено обсяги прийому на напрями: туризм, комп’ютерні науки, системний аналіз, інформатика, прикладна математика, прикладна фізика, хімія, біологія, фізика, механіка, математика, екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування.

У той же час, для Львівського національного університету імені Івана Франка збільшено обсяг прийому на напрям мікро – та наноелектроніка, надано державні місця на нові напрями, такі як астрономія та статистика.

Зменшення обсягів прийому головним чином стосується економічних напрямів, де наявне перевиробництво фахівців відносно потреб ринку праці, права та інших, переважно гуманітарних напрямів.

«Тому, об’єктивне зменшення обсягу прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році стосується всіх вищих навчальних закладів, у тому числі й Львівського національного університету імені Івана Франка», – йдеться в повідомлені міністерства.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що через скорочення держзамовлення на деяких факультетах доведеться звільнити половину викладачів. Бюро журналістських розслідувань “Свідомо” зокрема повідомляло, що 36% “зрізали” бюджетні місця факультету природничих наук, на третину – комп’ютерні науки і історію, на 50% зменшили замовлення на культурологів і книгознавців, журналістів і політологів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *