ОСТАННІ НОВИНИ

Продовжують реставрувати Шевченківський гай

Львівський портал

|

Тривають реставраційні роботи у «Шевченківському гаю». До кінця літа плануєть завершити реставрацію хатин «Мшанець» та «Шпихлір», а також хати із села Люта. Про це повідомляє прес-служба

До слова, у 2009 році місто вже виділило 26 тисяч гривень на проведення реставраційних робіт. У 2011 році передбачено 400 тисяч гривень.

«Роботи поводяться завдяки підтримці Ліннеханнерського музею, який фінансує спільний норвезько-український проект і зараз є єдиним донором для реставрації Шевченківського гаю.

До нас приїжджали гості із Норвегії та перевіряли, як ведуться роботи. Також наші працівники їздили до Норвегії набиратися досвіду у наших закордонних колег. Ми ухвалили співпрацю із музеєм Ліллеханера на 2011-2013 рік», – повідомив директор Музею народної архітектури та побуту Іван Косачевич.

На 2011 рік запланована реставрація хатини із села Либохора,1812 року,  або із села Орявчик.

«Ми бачимо, яка зараз погода. Через дощі, ми не знаємо, яким буде врожай жита цьогоріч. Якщо нам його вистачить, то ми проведемо реставраційні роботи об’єкту із села Либохора, якщо ні, то відреставровано буде об’єкт із Орявчика, оскільки той є меншим за розмірами», – додав Іван Косачевич.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *