ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проводять рейди з демонтажу конструкцій зовнішньої реклами

Львівський портал

|

По вулиці Костюшка сьогодні, 8 липня, було проведено рейд з метою демонтажу незаконно встановлених виносних конструкції типу штендер. Такі конструкції є забороненими у центрі міста, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Ми демонтовуємо такі види рекламних засобів, як виносні конструкції. В центральній частині міста такі конструкції заборонено розміщувати правилами розміщення зовнішньої реклами. Логіка цієї заборони полягає в тому, що центральна частина міста Львова є старовинною, із вузькими вуличками і тротуарами, а виносні конструкції створюють перешкоду для пішоходів, особливо неповносправних людей, з вадами зору, опорно-рухового апарату та іншими. Відповідно до цих правил, за наказом департаменту економічної політики періодично проводяться такі рейди з демонтажу цих конструкцій» – повідомляє начальник відділу нагляду за станом зовнішньої реклами КП адміністративно-технічного управління Ігор Костюк.

Сьогодні було вилучено 8 виносних конструкцій, проте лише дві з них відвезли на склад.

«Влада міста вдалася до таких заходів у зв’язку із тим, що власники таких конструкцій не реагують на попередження, відповідно цей метод є найбільш ефективним, хоча й не приємним для обох сторін», – розповідає Ігор Костюк.

Для того, аби повернути вилучені штендери, власникам необхідно сплатити штраф, який складає п’ятикратний розмір вартості самої виносної конструкції, а також 17 гривень за кожен день зберігання об’єкту на складі та транспортні витрати.

«З попереднього рейду, де ми демонтували 48 конструкцій, 15 власників звернулися до нас за поверненням і оплатили всі витрати та штрафи. Вони також повідомлені, що не мають права встановлювати їх повторно на те саме місце, чи будь-яке інше», – додав начальник відділу оперативного реагування Юрій Некраш.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *