ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович обіцяє "коротку кримінальну справу" проти луганського депутата, що побив дівчину

Львівський портал

|

Президент України Віктор Янукович заступився за дівчину, побиту в Луганську Романом Ландиком – сином нардепа від Партії регіонів Володимира Лан дика.

Як передає кореспондент «Коментарів», про це глава держави заявив у п´ятницю, 8 липня, вході прес-конференції за підсумком роботи I півріччя.

 «Ви забуваєте, що була побита дівчина. Народними депутатами. Я не знаю, з чийого боку вона була, але її тягали по сходах», – заявив Президент. При цьому в залі почулися вигуки – «згадайте про Ландика». Втім, Віктор Янукович віддав перевагу не почути цих вигуків.

Пізніше журналісти все ж таки змогли поставити Януковичу запитання про сина нардепа Ландика, на що Президент заявив: кримінальну справу за фактом побиття відкрито, вона знаходиться на контролі Генпрокурора. При цьому він засудив дії Романа Ландика, як чоловіка, який підняв руку на жінку, і попросив дочекатися результатів розслідування.

«Думаю, кримінальна справа буде дуже короткою, і дуже скоро будуть результати розслідування», – зазначив Янукович.

При цьому Президент наголосив, що тут є і моральний бік справи, яка «не вписується в будь-які рамки поведінки депутата, людини, чоловіка», повідомляє УНІАН.

«Тому що незрозуміло, як ви кажете, шановні колеги. Це ганьба, ганьба цьому мужику, який піднімає руку на жінку. І він, безумовно, підвів і батька свого, який дуже сильно переживає», – сказав Президент.

В.Янукович зауважив, що добре знає В.Ландика і також мав з ним розмову. «Я вам скажу, що він, з одного боку, він дуже обурений, а з іншого боку, він добре розуміє, що за це йому доведеться відповідати – цьому хлопцю. Тому давайте почекаємо, поки пройде слідство», – сказав Президент.

Як повідомляли «Коментарі», Роман Ландик побив дівчину в луганському ресторані «Баккара». Факт побиття підтвердила начальник відділу зв´язків з громадськістю МВС України в Луганській області Тетяна Погукай. За словами очевидців, коли дівчину били, персонал ресторану та охорона не перешкоджали, а тільки намагалися вмовити депутата зупинитися. Не втрутився ніхто і з відвідувачів, хоча багато хто знімав усе на телефони.

Ландик подав заяву у міліцію, в якій називає себе потерпілим після того, як побив відвідувачку ресторану «Баккара».

Медики встановили у нього забита рану волосистої шкіри голови і підозра на струс мозку. Однак, за інформацією правоохоронців, на лікуванні депутат не числиться в жодній з медичних установ міста.

Заяву в Ленінський райвідділ міліції написала й постраждала. В її діагнозі зазначено струс головного мозку, забиття шийного відділу хребта, забиття м´яких тканин голови, закритий перелом кісток носа.
Разом із тим 8 липня заява нардепа від Партії регіонів Володимира Ландика про те, що він подасть до суду на журналістів, які висвітлювали інцидент за участю його сина Романа, не має нічого спільного з позицією Партії регіонів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *