ОСТАННІ НОВИНИ

Герой України став «Почесним громадянином Винник»

Львівський портал

|

У четвер, 7 липня, директорові Львівської галереї мистецтв, Герою України Борису Возницькому і доктору історичних наук, професорові Володимиру Грабовецькому вручили дипломи про присвоєння почесних звань.

Відомо, що Борис Григорович починав свою діяльність у Винниках і був натхненником створення Винниківського історико-краєзнавчого музею, збирав з учнями перші експонати для нього. Тепер до музею часто приїздять туристи зі всієї України.

До 20-річчя закладу на його подвір’ї відбулося представлення етно-проекту з  відтворенням давньоруського житла ХІ-ХІІ століть. Організатори розмістили також автентичний верстат для прядіння (такий використовували до середньовіччя), відбулися майстер-класи з гончарства та ковальства, відомий фолькгурт «Марвінок» виконав народні пісні.

Відзначити цю непересічну подію прибули гості з Львівської міської ради, Львівської обласної адміністрації, українські та польські науковці, «музейники». Ювілярів привітали голова Винниківської міської ради Сергій Уваров та його заступники, заступник мера ЛМР Василь Косів, начальник обласного управління культури Сергій Бурко, радник голови ЛОДА Ігор Держко, керівники більшості Львівських, Вінницького, Івано-Франківського музеїв. Директор музею Ігор Тимець та його співробітники приймали вітання також від керівників Холмського музею (Польща), від професора В. Грабовецького, який подарував музею власну книгу «Мої незабутні Винники в літописі та ілюстраціях. За спогадами минулих літ».

Кращих наукових працівників Історико-краєзнавчого музею – Наталію Білас, Ларису Караваєву – нагородили грамотами Міністерства культури України. Презентували громаді та численним гостям міста виставки «Відкрита минувшина», «Історія музею у світлинах», а також нові видання («Археологічні дослідження в межиріччі Вісли, Дністра та Тиси у 2000-2007 рр.», «Наукові студії»).

Прес-служба Винниківської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *