ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові святкуватимуть Єврейське весілля

Львівський портал

|

24-25 липня у Львові буде третій міжнародний фестиваль єврейської музики «LvivKlezFest», в програмі якого відбудеться театралізована весільна хода за маршрутом від пл. Галицької по вулиці Староєврейській і до вулиці Підвальної. Також в програмі фестивалю плануються майстер-класи, ярмарок та гала-концерт. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як розповідають організатори, назва фестивалю походить від поняття «клезмерська музика», тобто музика єврейських ансамблів, які не знали нотної грамоти,  проте завжди вміли тонко відчути та передати душу єврейського народу.

Ініціатором свята є благодійний фонд «Хесед – Ар’є», який вже втретє проводить такий фестиваль і має на меті популяризувати єврейську культуру. В рамках свята будуть відбуватися моновистави, концерти єврейської музики, семінари та свято вулиці Староєврейської. 

«Такі дійства та фестивалі приваблюють багато туристів, які приїжджають не лише з інших країн, але й з різних міст України та області. Завдяки ініціативам громади міста та підтримці цих ініціатив міською радою, щороку у Львові відбувається близько 50 фестивалів», – розповідають в управлінні туризму міської ради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *