ОСТАННІ НОВИНИ

Реконструкцію площі Привокзальної мають закінчити до березня 2012 року

Львівський портал

|

Реконструкцію площі Привокзальної мають закінчити до березня 2012 року. Про це інформує пресс-служба Львівської міськради.

Строки завершення будівництва диктують проведення у Львові чемпіонату Євро-2012 та святкування 150-річчя Львівської залізниці. Територія справа та зліва від вокзалу належить Львівській залізниці, власність міста є тільки в межах вулиці Чернівецької. Тож для того, щоб ефективно провести реконструкцію площі, необхідно буде об’єднати сили і кошти міста та Львівської залізниці.

«Найкращий вихід – передати Львівській залізниці у користування територію вулиці Чернівецької. Без сумніву, територія Привокзальної площі потребує реконструкції,  адже зараз територія є нераціонально спланована. Є проблеми з МАФами, рухом транспорту та пішоходів, паркуванням та рекламоносіями. Ми проаналізували ці проблеми, розробили схему впорядкування території», – повідомив начальник управління архітектури Юрій Криворучко.

Перш за все, необхідно обладнати площу Двірцеву зручними парковками.

«Пропонується побудувати паркову на території залізниці справа від вокзалу. Там буде облаштовано паркінг на 250 місць. Ще одна парковка має з’явитись на місці сучасної автостанції, вона буде розрахована ще на 150 місць. Оскільки пропускна здатність нашого автовокзалу в годину пік – 2 000 пасажирів, нормативно вокзал має бути обладнаний 350  паркувальними місцями для приватного транспорту. Тепер ми виконаємо цю вимогу», – повідомив Юрій Криворучко.

Такий проект вирішить одразу дві проблеми Привокзальної площі. З одного боку, вокзал буде обладнано парковками, а з іншого боку автостанцію, яка щоденно здійснює 1 тис. 350 відправлень автобусів буде перенесено на вулицю Городоцьку-Збиральну. На час будівництва нової автостанції на вулиці Городоцькій з’явиться тимчасова автостанція.

«Скоро почнеться облаштування тимчасової автостанції на вулиці Городоцькій, автостанція буде розрахована на 15 платформ. Її будівництвом займатиметься АТП№1, тож вже найближчим часом  площа Двірцева буде розвантажена від надмірного руху автобусів. До Нового року буде збудована постійна автостанція на вулиці Гордоцькій-Збиральній, звідки відправлятимуть автобуси у Городоцькому напрямку. Єдині три маршрути, які будуть відправлятись від Двірцевої площі – це автобуси на Моршин, Трускавець та Східницю», – зазначив Юрій Криворучко.

Окремого вирішення потребують МАФи, які хаотично розміщені на площі.

«Всі МАФи, на сьогодні там працює 11 суб’єктів підприємницької діяльності, будуть перенесені в спеціально збудовані павільйони. Управління економіки провело роботу з підприємцями і на сьогодні ми маємо згоду на перехід у сучасні павільйони. Також буде впорядковано сквер справа від вокзалу, добудовано і трошки зміщено транспортне кільце. Бетонні та залізні мури буде змінено на прозорі, таким чином ми матимемо  прозорий простір»,- зазначив головний архітектор міста.

Окрему увагу буде приділено опорядженню фасадів на прилеглій території. Наприклад, фасад локомотиворемонтного заводу буде не тільки відремонтовано, пропонується надбудувати ще  один поверх до будівлі і додати певні архітектурні елементи. До мінімуму буде зведено кількість реклами на вказаній території. Також є пропозиції збудувати сучасний торговий комплекс на місці Торгового центру «Привокзальний».            

«На сьогодні певні роботи вже почались, знесено ряд павільйонів, які належали залізниці, є домовленості з підприємцями та рекламодавцями, незабаром розпочнеться будівництво тимчасової автостанції і, відповідно,  паркінгів. Тож ми плануємо до березня наступного року встигнути повністю реконструювати площу Двірцеву», – наголосив Юрій Криворучко.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *