ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво сербської Воєводини запросило Львівщину до реалізації спільних проектів

Львівський портал

|

Львівщина та Воєводина (Республіка Сербія) найактивніше планують співпрацювати у сфері промисловості, сільському господарстві, освіті та туризмі. Про це сьогодні, 7 липня, під час зустрічі у Львівській обласній раді домовилися перший заступник голови обласної ради Петро Колодій та заступник Голови Скупщини Автономного краю Воєводина Республіки Сербії Бранімір Мітровіч, інформує прес-служба ЛОР.

Також під час зустрічі українська та сербська сторони обговорили можливість реалізації спільних проектів в рамках Європейського союзу (у грудні 2011 року Сербія планує отримати статус кандидата на вступ до ЄС, що дасть змогу країні брати участь у різних програмах, що діють на території союзу). За словами Браніміра Мітровіча, серби також готові поділитися з українцями досвідом щодо подолання перешкод на шляху до євроінтеграції.

Заступник Голови Скупщини Автономного краю Воєводина та депутати Львівської обласної ради обговорили можливість взаємної промоції регіонів. Українська сторона підготує відеоматеріали про Львів та Львівщину, для трансляції в Сербії. У свою чергу керівництво Воєводини надасть львівським депутатам фільми про Автономний край.

Також Бранімір Мітровіч пообіцяв вже найближчим часом надіслати запрошення для дітей з Львівщини для участі у літньому таборі толерантності, що проходитиме у кінці літа неподалік міста Новий Сад (Республіка Сербія).

За підсумками зустрічі сторони домовилися про активну спільну роботу та про зустріч через рік для підбиття проміжних підсумків співпраці.

Нагадаємо напередодні, 6 липня, сербська делегація у Збаразькому замку, що на Тернопільщині, разом з головами Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської обласних рад підписала меморандум про співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *