ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським військовослужбовцям вручили ордери на житло

Львівський портал

|

7 липня у штабі Західного оперативного командування відбулося вручення військовослужбовцям, ветеранам військової служби та членам сімей військовослужбовців Львівського гарнізону 52 оглядових ордери на житло. Зокрема, їх отримали ті військовослужбовці, ветерани військової служби та члени сімей військовослужбовців, яким розподілено жилу площу по вулиці Мечнікова. Аби забезпечити їх одно-, дво-, трикімнатними помешканнями було переобладнано дві казарми. Про це повідомили у Західному регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України (м. Львів).

У заході взяли участь начальник Львівського гарнізону – командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський, начальник Західного управління капітального будівництва Міністерства оборони України Богдан Дацко, командири військових частин, представники органів місцевої влади.

Виступаючи перед присутніми командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський побажав усім новоселам щастя у нових помешканнях і висловив сподівання, що робота, яка розпочата у гарнізоні із забезпечення військовослужбовців житло й надалі продовжуватиме наростаючими темпами.

«Сподіваюсь, що такі урочистості з кожним наступним роком ми будемо проводити частіше і не лише у Львові, а й в інших містах та гарнізонах зони відповідальності Західного оперативного командування», – зазначив генерал-майор Юрій Думанський.

Цій події передувала клопітка робота. З метою прозорості та відкритості розподілу житла черговикам представники житлових комісій військових частин гарнізону,  квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова, голови рад офіцерських зборів та командири військових частин неодноразово збиралися та погоджували всі проблемні питання. Крім того, з метою збереження офіцерських кадрів цього року начальником гарнізону було прийнято рішення про збільшення до 40 відсотків від загальної житлової площі частки службового житла. Натомість минулого року вона складала 35 відсотків.

За словами підполковника у відставці Сергія Шабля помешкання йому до вподоби.

«Я перевівся до Західного оперативного командування у 2004 році, а на загальному квартирному обліку перебував з 1995 року. Довго чекав на житло і от сьогодні отримав однокімнатну квартиру покращеного планування, якою дуже задоволений», – зазначив він.

Попри те ситуація із забезпеченням військових житлом у Львові залишається досить складною. Так, на сьогоднішній день на квартирному обліку перебуває 2173 військовослужбовців, натомість за період 2001-2010 років військовослужбовцям Львівського гарнізону виділено лише 623 квартири, в тому числі: 2001 року – 50 квартир; 2002 року – 24 квартири; 2003 року – 13 квартир; 2004 року – 227 квартир; 2005 року – 46 квартир; 2006 року – 171 квартир; 2007 року – 38 квартир; 2008 року – 31 квартира; 2009 року – 15 квартир; 2010 року – лише  8 квартир. На сьогодні  73 відсотки (1 тис. 587) військовослужбовців-черговиків змушені винаймати житло.

Цього року ситуацію з будівництвом житла вдалося покращити. В зоні відповідальності Західного оперативного командування  передбачається профінансувати за рахунок бюджетної програми «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України»    472 квартири. Зокрема,  у місті Львові – 168, Вінниці – 64, Дубно – 39, Тернополі – 30, Старокостянтинові – 71, Володимир-Волинському – 44, Виноградові – 36, Жидачеві – 20.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *