ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відтворять перший в історії України та Польщі футбольний матч

Львівський портал

|

У Львові 14 липня відбудеться історична реконструкція футбольного матчу між Україною та Польщею. 117 років тому в цей день відбувся матч між командами товариства «Сокіл» Львова і Кракова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Хоча гра – це реконструкція матчу, що вже відбувся, проте команди гратимуть в повну силу і переможець стане відомим лише після закінчення гри. Гру судитиме професійний суддя. Перед початком гри, за давньою традицією, гратиме оркестр», – повідомили у департаменті «Євро 2012».

Крім того, на переможців чекають призи: як сучасні, так і раритетні.

Дійство, що організовують департамент «ЄВРО 2012» ЛМР та Федерація Футболу Львівської області, відбуватиметься в Стрийському парку, поряд з пам’ятником, який присвячений саме першому футбольному матчу в Україні.

Довідка

На території України перша футбольна команда з місцевих жителів під назвою «Сокіл» була створена 1894 року у Львівському гімнастичному товаристві «Сокіл». Свою першу офіційну гру вона провела у Львові з краківською командою «Сокіл» 14 липня 1984 року на новозбудованому стадіоні в рамках другого зльоту гімнастичного товариства «Сокіл», який проходив під час другої Галицької загальнокрайової виставки досягнень.

Гра тривала до першого гола. М’яч у ворота суперників забив на 6-тій хвилині львів’янин Володимир Хомицький (19.04.1878 – 12.07.1953). Матч судив професор Виробек із Кракова. Проведений матч вважається початком літопису українського футболу. Цю дату офіційно затверджено в 1999 році Виконавчим комітетом Федерації футболу України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *