ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили підпільний міні-завод із переробки нафтопродуктів

Львівський портал

|

У Бориславі, що на Львівщині, місцеві ділки організували підпільний міні-завод із переробки сирої нафти. Незаконне виробництво тривало майже три роки, повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Як розповів керівник Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України у Львівській області Василь Телиця, на заводі працювало близько 20 чоловік.

Щотижня тут переробляли до 50 тонн нафти-сирцю. Виготовляли дизель, бензин та мазут. Правоохоронці кажуть – таке виробництво було не лише безперебійним, але й майже безвідходним.

«З однієї тонни нафти виходило близько 300 літрів бензину, 300 літрів дизельного палива. А ще – 200 літрів мазуту, який був побічним продуктом виробництва. Пізніше його використовували на обладнанні для підігріву нафти», – розповів Василь Телиця.

Таке екологічно небезпечне виробництво відбувалось за кілька кроків від житлових будинків. Люди і вдень, і вночі потерпали від гучного гуркоту та нестерпного смороду. Врешті-решт у них увірвався терпець і вони звернулися до міліції.

Правоохоронці впіймали ділків «на гарячому» – щойно ті привезли нову партію нафти для переробки. На території міні-заводу вилучили близько шість тонн дизельного пального та 35 тонн сирої нафти. Взірці продукції скерували на дослідження.

«Експерти підтвердили – нафтопродукти, що виготовлялися на цьому підпільному заводі – дуже низької якості. У результаті лабораторних аналізів було встановлено, що октанове число вилученого бензину – близько 66,2», – пояснив керівник УБОЗ ГУМВСУ у Львівській області.

Таке сумнівне пальне спритники розвозили на місцеві автозаправки, а також продавали приватним клієнтам. Проте й тут вдавалися до хитрощів – змішували бензин та дизпаливо із нафтопродуктами хорошої якості. 

Правоохоронці вже порушили кримінальну справу за статтею 204 частиною 2 Кримінального Кодексу України («Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів»). Наразі встановлюють усіх організаторів оборудки та звідки саме привозили нафту на міні-завод. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *