ОСТАННІ НОВИНИ

Бензин в Україні знову подорожчає

Львівський портал

|

Якщо депутати не продовжать термін дії пільгових ставок акцизів на моторне паливо, вартість нафтопродуктів вже в серпні виросте в середньому на 50 коп. за літр, вважають аналітики.

Як відомо, вчора, 5 липня, Верховна Рада не включила до порядку денного законопроект 8731, яким пропонувалося продовжити термін дії понижених акцизів на бензини і дизпаливо до 31 грудня 2011 року, пише Комерсант-Україна.

За включення цього документу до порядку денного засідання парламенту у вівторок проголосували лише 95 народних депутатів. Незважаючи на те що законопроект внесла народний депутат від Партії регіонів, представники фракції ПР її не підтримали.

Нагадаємо, що в квітні парламент ухвалив законопроект про зниження акцизу на бензини і дизельне паливо до 31 липня 2011 року.

Зокрема, акциз на бензин був знижений з 182 євро/т до 132 євро/т, на дизпаливо – з 90 євро/т до 60 євро/т.

Як повідомило високопоставлене джерело в Міненерго, проти законопроекту виступає Мінфін: “Ми вважаємо, що припинення дії пільгових ставок приведе до різкого стрибка цін. Але в Мінфіні дотримуються іншої думки”.

Гендиректор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн вважає, що загроза подорожчання палива у разі прийняття проекту закону реальна. Сьогодні ціни на АЗС і так виходять за рекомендований Кабміном ціновий коридор.

Літр бензину А-80 в середньому продається по 9,44 грн, хоча рекомендована ціна складає 9,01 грн; А-92 – по 9,98 грн (9,45 грн); А-95 – по 10,3 грн (9,9 грн); дизпаливо – по 9,74 грн (9,5 грн).

На думку аналітика UPECO Олександра Сіренка, введення нових акцизів підвищить ціни на нафтопродукти ще на 40-50 коп. за літр.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *