ОСТАННІ НОВИНИ

Німці влаштують львівським кафе та ресторанам тестування на якість

Львівський портал

|

Учора, у «Леополіс Холі» (4 поверх Опера Пасаж) на пр. Свободи, 27 відбулася  презентація ініціативи «Львівська гостинність» за участю генерального директора Асоціації  «DEHOGA» (Бранденбург) Олафа Люке, директора і власника компанії «Морітц-готельконсальтинг» Аннет Морітц, голови комітету туризму при Львівській торгово-промисловій палаті Вардекса Арзуманяна та начальника управління туризму Львівської міської ради Оксани Сидор. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Учасники заходу розповіли про попередній досвід таємного тестування ресторанів у Німеччині, про зростання прибутків відповідальних рестораторів після проходження тестування. Вони також запевнили, що для перевірки свого закладу харчування, львівським рестораторам доведеться сплатити 120 євро (в Німеччині це коштує 300 євро) та забезпечити двох тестувальників безкоштовними обідами в своєму закладі.

«Я хочу подякувати ініціаторам цього проекту, оскільки перед Львовом  відкриваються неоцінимі перспективи стати ресторанною столицею України. Управління туризму буде всіляко сприяти реалізації проекту, адже це наша спільна праця», – сказала начальник управління туризму Львівської міської ради Оксана Сидор.

У рамках утвердження статусу Львова як гастрономічної та ресторанної столиці вперше в Україні у місті Лева відбудеться добровільне сервіс-тестування кафе і ресторанів на основі стандартів німецької Асоціації готельно-ресторанного бізнесу «DEHOGA» з врахуванням галицьких традицій гостинності.

«Ініціатива походить із виставки ITB в Берліні, де ми познайомилися з нашими колегами і почали спілкуватися на цю тему. Давно ми вели перемовини з рестораторами про сертифікацію та перевірку наших ресторанів. Йдеться про те, щоб зафіксувати рівень сервісу в наших ресторанах. Якщо рівень не дотягує, ресторан має можливість за допомогою нашого сервісу змінитися на краще. Ні Київ, ні Одеса, а саме Львів заслуговують звання ресторанної столиці України», – розповів голова Комітету з туризму при Львівській ТПП Вардкес Азуманян.

Проект під назвою «Львівська гостинність» ініціює комітет з туризму при Львівській торгово-промисловій палаті за підтримки Асоціації готельно-ресторанного бізнесу «DEHOGA», Львівської міської ради та партнерського проекту між Львівською та Ляйпцизькою промисловими палатами.

«Те, що ми пропонуємо – лише помічний інструмент гастрономам, з допомогою якого вони зможуть залучити до себе більше туристів. За допомогою цієї системи в Бранденбургу ми досягли високого рівня якості на трьох стовпах. У Бранденбурзі ми тестували 1300 ресторанів і тестування пройшли тільки 300 з них. У Львові ми побачили велику кількість ресторанів високого рівня, а тому очікуємо значно вищі результати тестування, ніж у Бранденбурзі», – розповів генеральний директор Асоціації «DEHOGA» Олаф Люке.

Метою ініціативи «Львівська гостинність» є покращення якості послуг ресторанів і кафе у Львівській області, а також наближення рівня ресторанних послуг до європейських стандартів. Як результат реалізації цієї ініціативи – зростання популярності ресторанів Львівської області серед іноземних та українських клієнтів, утвердження статусу Львова як гастрономічної та ресторанної столиці України.

«Наша мета полягає у тому, щоб трішки допомогти нашим проектом поліпшити  рамкові умови для дрібного та середнього бізнесу. Ми бачимо великий потенціал у розвитку вашого готельного та ресторанного бізнесу, туризму і тому почали цю ініціативу «Львівська гостинність», – зазначив директор німецько-українського Партнерського проекту у сфері економіки Фолькер Штьоцнер.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *