ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагають з’ясувати, хто вирубав ялиці на Маківці

Львівський портал

|

Цього року, коли відзначали чергову річницю героїчних подій на горі Маківці, учасники заходів замість краси Карпат побачили безсистемно вирубані ялини і розкидане по території заповідника технологічне сміття, яке залишилося після так званої «господарської діяльності». Про це заявив сьогодні під час сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Остап Стахів.

Відтак, О.Стахів звернувся із депутатським запитом до голови Львівської облдержадміністрації Михайла Цимбалюка та начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки, з проханням надати інформацію, на якій підставі була здійснена вирубка еталонних насаджень ялиці звичайної на території заповідного урочища та як і коли планується проводити роботи з відновлення ландшафту на горі Маківці.

«Маківка» – це святе місце для кожного українця. Це місце запеклих боїв 29 квітня-4 травня 1915 року легіону Українських Січових Стрільців з російськими військами генерала Альфтана, що мали чисельну перевагу. Тут знаходиться Меморіал Слави Українським Січових Стрільців, які поклали свої голови на вівтар свободи України в роки Першої світової війни.

Від села Головецького до Меморіалу веде екологічна стежка завдовжки 2,1 кілометри, з якої, відповідно до інформаційних стендів, має відкриватися краса Українських Карпат.

Першого травня 2011 року на горі Маківка відбулося  віче, присвячене вшануванню пам`яті українських героїв, які полягли у 1915 році, в боях за гору Маківка.

Що ж насправді ми побачили цього року, коли відзначали чергову річницю героїчних подій на Маківці? Замість краси Карпат – безсистемно вирубані ялини і розкидане по території  заповідника технологічне сміття, яке залишилося після так званої «господарської діяльності». Варвари, які здійснювали цей злочинний акт, навіть не спромоглися прибрати за собою», –  зазначено у депутатському запиті.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *