ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові закінчився Міжнародний конкурс дитячого пленерного малюнку «Золотий мольберт»

Львівський портал

|

4 липня у Львові відбулося нагородження учасників Міжнародного конкурсу дитячого пленерного малюнку «Золотий мольберт», який тривав у нашому місті протягом місяця. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Цей захід – підсумок 40-денного перебування дітей з різних міст України, а також з Росії, Польщі у Львові, які протягом цього часу відвідували майстер-класи відомих художників, створювали пленерні малюнки та відвідували різні куточки Галичини.

«Ми раді вітати всіх учасників у Львові. Більшість з них вже не вперше  у нашому місті. І я переконаний, що наше місто їм сподобалося. Хочу подякувати організаторами, за те, що вони вже в дев’яте проводять захід такого масштабу. І кожного року рівень організації та учасників постійно зростає. Постійно відбувається поступ, все вдосконалюється. Адже тільки в прогресі є майбутнє.

Львівська міська рада із задоволенням долучається до такої акції, адже це можливість іншим дітям приїхати до Львова та побачити наше прекрасне місто, а нашим дітям ознайомитися з мистецькими та творчими надбаннями інших дітей», – розповів начальник управління культури Андрій Вороновський.

Також сьогодні в приміщені музею Дзиндри (Брюховичі, вул. Музейна, 16) відбулося нагородження 9 художників-педагогів з Москви за розвиток і укріплення українсько-російських відносин. Це ті керівники групи, які вже не вперше приїжджають до Львова зі своїми вихованцями.

Окрім нагородження, запрезентована виставка робіт дітей. Загалом було виставлено понад 1000 робіт, які діти малювали у Львові та визначних місцях Львівщини під час Міжнародного пленеру. Кожен з молодих художників вибрав одну зі своїх робіт, яка згодом буде виставлена в Національному музеї, а на основі цієї виставки буде проведено конкурс наступного року, переможці якого отримають «Золотий мольберт».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *