ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагають не допустити закриття освітніх, культурних і медичних закладів без згоди громади

Львівський портал

|

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради голова фракції політичної партії “Фронт Змін” Степан Кубів звернувся із депутатськими запитами до голів профільних управлінь Львівської облдержадміністрації та відповідних депутатських комісій щодо надання інформації про можливу реорганізацію та закриття загальноосвітніх навчальних закладів, дитячих садочків та закладів охорони здоров’я і культури. Його підтримали 86 депутатів із 88 зареєстрованих.

Фракція партії “Фронт Змін” вимагає на найближчій сесії Львівської обласної ради оприлюднити якомога ширшу інформацію про стан реформування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, закладів культури та охорони здоров’я в області у 2010-2012 роках. А також, якщо такі заклади вже були закриті, надати інформацію чи погоджувалось це з громадою, куди були працевлаштовані працівники і як таке закриття вплинуло на культурно-освітній розвиток чи стан здоров’я місцевих мешканців.

“Освіта і медицина в Україні мають бути доступними для кожного громадянина. І будь-які рішення про реорганізацію мають бути узгоджені з територіальною громадою, – підкреслив голова фракції політичної партії “Фронт Змін” у Львівській обласній раді Степан Кубів. – Усі запити, що прозвучали сьогодні, будуть актуальними і на наступній сесії. І часу більше, ніж достатньо, щоби керівники відповідних профільних управлінь і депутатських комісій змогли підготувати і надати відповіді. Кожен факт закриття буде ретельно вивчений і перевірений, а у разі виявлення порушень прав громадян ми звернемося у компетентні органи”.

Депутати підтримали пропозицію розглянути дане питання окремим пунктом порядку денного наступної сесії Львівської обласної ради.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *