ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович доручив Цимбалюку особисто розібратися з Брюховицькими лісами

Львівський портал

|

Президент України Віктор Янукович доручив голові Львівської облдержадміністрації Михайлові Цимбалюку особисто розібратися в ситуації з незаконним використанням лісового фонду поблизу Львова у смт Брюховичі. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив М.Цимбалюк.

За його словами, В.Янукович дав відповідне розпорядження після ознайомлення з листом-зверненням від героїв України із Львівщини, які просили розібратися з фактами незаконного використання Брюховецьких лісів.

«Президент Янукович доручив особисто розібратися з цією ситуацією з Брюховецькими лісами, взяти її під контроль і створити спеціальну комісію», – зазначив М.Цимбалюк.

Він повідомив, що вже відбулося одне засідання цієї комісії і невдовзі має бути ще одна нарада з цього питання, у якій має взяти участь прокурор у Львівській області.

Нагадаємо, перипетії щодо розікрадених під котеджну забудову кількох десятків гектарів Брюховецьких лісів тривають вже понад п’ять років. Ще у 2005 році депутати Львівської міськради почали бити тривогу  з приводу того, що рекреаційну територію Львова (Брюховицькі ліси) захоплюють приватні забудовники. Усі насадження рекреаційно-оздоровчого призначення мають статус лісів першої категорії і відчужувати їх має право лише Верховна Рада України, або ж Кабінет міністрів. Втім місцева селищна рада незаконно прийняла рішення щодо вилучення земельних ділянок лісопаркової зони Львівської міської ради, лісів державного лісового фонду першої групи для здійснення житлового будівництва і приєднання їх до земель селища Брюховичі.

Впродовж п’яти років тривали суди, результатом котрих стало скасування незаконних рішень Брюховецької сільради.

Однак уже незабаром з’явилися  рішення судів у містечку Мукачево, які повертали ліси рейдерам. За словами депутата ЛМР Віри Лясковської, з`ясувалося, що рейдери продали земельні ділянки у Брюховичах іншій структурі.

За її словами, за два останні роки 50 гектарів лісопарковї зони опинилися за межами міської зони Львова. А 20 га землі, за яку роками міська рада воювала у судах, фірми, що незаконно її привласнили, перепродали фірмам з іншими назвами, але тими ж власниками.

Відтак, повторно звернулися до Президента України, Кабміну та Голови ВРУ відновити судові справи по Брюховицьких лісах та допомогти припинити цей дерибан лісопаркової зони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *