ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина матиме своє представництво в ЄС

Львівський портал

|

До кінця року Львівська область має намір відкрити своє представництво у Брюсселі. Такий намір та план дій обговорили представники Європейського Союзу та голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк 30 червня в Брюсселі, під час презентації інвестиційного потенціалу Львівщини.

За словами М. Цимбалюка, він після презентації мав зустріч з президентом комісії по східному партнерству Європейського Союзу. Безпосередньо на цій зустрічі обговорювалося питання участі Львівської області у тристоронньому проекті Україна–Білорусь–Польща.

«Підтримана наша ініціатива у тому, що Львівщина буде першим регіоном України, котрий матиме представництво в ЄС. Зараз ми опрацьовуємо робочі моменти щодо розміщення нашого представника, а в майбутньому буде йтися про відкриття окремого офісу Львівської області у Європейському Союзі», – сказав голова ЛОДА.

Він зазначив, що це буде перший пілотний проект, який дасть можливість області оперативно реагувати на інвестиційні пропозиції та брати участь у проектах, що фінансуються Європейським Союзом.

М.Цимбалюк додав, що це питання має бути вирішене до кінця цього року.

За його словами, зараз обговорюється кандидатура представника від Львівщини, який представлятиме область у Брюсселі. Голова ОДА наголосив, що це має бути людина з хорошим управлінським досвідом та досвідом спілкування у бізнес колах.

Хто претендує на цю посаду М.Цимбалюк наразі не сказав. Він лише зазначив, що розглядаються кандидатури кількох осіб, у тому числі чиновників, які зараз працюють у Львівській ОДА. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *