ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ розробить єдиний алгоритм надання медичних послуг іноземцям під час Євро

Львівський портал

|

У Міністерстві охорони здоров’я України розробляється єдиний алгоритм надання медичних послуг іноземцям під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро 2012. про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Як зазначає прес-служба, у міністерстві під головуванням першого заступника міністра охорони здоров`я Раїси Моісеєнко відбулася нарада з питань медичного обслуговування іноземців під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро 2012 року з футболу. Нарада проводилася спільно з Національним агентством з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу та реалізації інфраструктурних проектів.

На сьогодні права іноземців на отримання медичної допомоги визначені Законом України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства у Статті 10 “Право на охорону здоров`я”, а також нещодавно прийнятою Постановою КМУ “Про затвердження порядку надання медичної допомоги іноземцям та особам без громадянства, які тимчасово перебувають на території України”.

Під час наради обговорювались питання щодо удосконалення надання медичної допомоги іноземцям, які тимчасово перебувають на території України, зокрема представлені алгоритми надання медичної допомоги в залежності від наявності страхових полісів.

“Сьогодні ми запросили керівників медичних закладів, які безпосередньо будуть опікуватися наданням медичної допомоги іноземцям під час чемпіонату Євро 2012. Сьогодні розроблена нормативна база, яка визначає порядок надання медичної допомоги іноземцям в Україні, і на її основі ми з вами спільно маємо розробити конкретний алгоритм дій медичного персоналу щодо надання медичної допомоги іноземцям. Дуже важливо, щоб даний алгоритм був обговорений в кожному медичному закладі і доведений до відома кожного співробітника від головного лікаря до санітарки”, – зазначила Раїса Мойсеєнко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *