ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада виділила 6,4 млн грн на підтримку сільського господарства

Львівський портал

|

Львівська обласна рада виділила 6,4 млн грн на програми в галузі сільського господарства. Половина з цих коштів піде на погашення відсотків за кредитами сільгоспвиробниками. Про це повідомив на прес-конференції голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.

Зокрема, із загальної суми коштів, передбачених на програми у галузі агропромислового комплексу, 3,1 млн грн планується виділити на фінансову підтримку сільськогосподарських підприємств через відшкодування відсотків за кредитами, отриманими сільгоспвиробниками в банках. Передбачається, що за рахунок коштів обласного бюджету будуть відшкодовуватися відсотки у розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кредитами, отриманими у гривнях, та 10 відсотків за кредитами, отриманими в іноземній валюті.

Програма передбачає, що відшкодування може бути здійснене за кредитами, отриманими на термін від 12 місяців, які використані, зокрема для придбання пально-мастильних матеріалів, насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, кормів, сировини для виробництва комбікормів, ветеринарних препаратів, молодняка сільськогосподарських тварин та птиці, яєць для інкубації, обладнання, запасних частин для ремонту сільськогосподарської  техніки та обладнання. А також для оплати послуг за виконані ремонтні роботи та енергоносії; для придбання основних засобів сільськогосподарського призначення, для будівництва (реконструкції) виробничих приміщень, для закупівлі переробними підприємствами у сільськогосподарських товаровиробників сировини для власної переробки.

Компенсація відсотків буде здійснюватися на конкурсній основі. Для цього буде створено конкурсну комісію, до якої увійдуть члени постійної комісії обласної ради з питань розвитку села та АПК, спеціалісти головного управління агропромислового розвитку ОДА, управління статистики, головного фінансового управління, контрольно-ревізійної і податкової служб.

Решту коштів у галузі сільського господарства, 3,2 млн грн, планується використати на Програму розвитку молочного і м’ясного скотарства та свинарства. Відповідну допомогу з обласного бюджету можуть отримати як сільськогосподарські підприємства, так і індивідуальні селянські господарства, які утримають від трьох і більше одиниць худоби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *