ОСТАННІ НОВИНИ

Посівна площа сільськогосподарських культур на Львівщині зросла на 4,1%

Львівський портал

|

У Львівській області загальна посівна площа під урожай цього року становить 562,1 тис. га. До попереднього року загальна посівна площа сільськогосподарських культур зросла на 22,1 тис. га, або на 4,1%. Такі дані були озвучені сьогодні, 4 липня, у Львівській облдержадміністрації під час селекторної наради при голові ЛОДА М. Цимбалюку з головами райдержадміністрацій, головами районних рад та міськими головами міст обласного значення за участю керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації. Інформує прес-служба ЛОДА.

Під час цієї наради, в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку ЛОДА Михайло Кучеренко доповів про підведення підсумків роботи агропромислового комплексу за перше півріччя 2011 року та стан підготовки до жнив. Він, зокрема зазначив, що загальна посівна площа під урожай цього року становить 562,1 тис. га. До попереднього року загальна посівна площа сільськогосподарських культур зросла на 22,1 тис. га, або на 4,1%. До попереднього року виробництво (реалізація) м’яса худоби і птиці зросло на 3,7 відсотка, а молока, яєць – зменшилося. Також М. Кучеренко зупинився на питаннях стану підготовки області до жнив. Так, загальна площа до збирання складає 305,0 тис. га, а техніка готова на 96,6%. Він додав, що на сьогодні готові 16 зернових складів, а початок жнив прогнозується на 18-22 липня. 

Вислухавши доповідь, М. Цимбалюк наголосив на тому, що питання використання посівних площ головне управління агропромислового розвитку повинно узгоджувати з районами. Також він звернув увагу на необхідності створення крупно товарних ферм, де можна буде контролювати і кількість поголів’я, і якість продукції. «В області має бути єдина позиція щодо збуту сільськогосподарської продукції», – підкреслив голова Львівської ОДА.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *