ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради вимагають кримінальних справ проти посадовців Львівської мерії

Львівський портал

|

Комісія екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради зобов’язала Державну екологічну інспекцію у Львівській області звернутися із заявою до правоохоронних органів про порушення кримінальних справ проти посадовців ЛКП «Збиранка» та Львівської міської ради. Підставою до цього стали результати перевірок на Грибовоцькому сміттєзвалищі, яке здійснила екологічна інспекція і які свідчать про завдання шкоди довкіллю та матеріальні збитки. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Про це йшлося на спільному засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради та комісії з питань природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради, яка відбулася 1 липня. Депутати заслухали інформацію виконувача обов`язків начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Дмитра Штикала. Він повідомив, що в результаті численних перевірок діяльності ЛКП “Збиранка” виявлено регулярне невиконання посадовими особами ЛКП та Львівської міської ради своїх функціональних обов`язків. Зокрема, ЛКП “Збиранка” порушує правила зберігання відходів, здійснює додаткове навантаження на полігон, ввозячи відходи з інших адміністративних районів області. Також інспекція встановила, що засмічено нагірні канави, не проводиться радіологічний контроль, не задіяна робота контрольно-дезінфікуючої зони (дезбар`єру). Також результати перевірок свідчать, що новозбудована станція фізико-хімічної очистки інфільтрату потужність (15м3/добу), не може забезпечити очистку необхідної кількості інфільтрату, відбувається забруднення земельних ресурсів та поверхневих вод важкими металами.
Також працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області встановили, що на сміттєзвалищі проводиться збір вторинної сировини (папір, метал, пластик) особами, що не є працівниками ЛКП.
Такими зловживаннями завдано збитків на мільйони гривень.
Депутати вирішили доручити Державній екологічній інспекції у Львівській області звернутися до правоохорнних органів з вимогою порушити кримінальні справи проти посадових осіб ЛКП “Збиранка” та посадових осіб Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *