ОСТАННІ НОВИНИ

Кравчук отримав два роки умовно

Львівський портал

|

Сьогодні Галицький районний суд Львова виніс вирок у справі екс-голови обласної виборчої комісії Ігоря Кравчука. Його засуджено до двох років ув`язнення умовно з випробувальним терміном один рік. При цьому державне обвинувачення вимагало для І.Кравчука покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Про це кореспонденту «Львівського порталу» повідомив сам Ігор Кравчук, який разом з членами родини повертався із суду додому.

Нагадаємо, 29 вересня, близько 16.00 год. за поданням голови ЛОО УСДП Романа Кузьмича, ЦВК ухвалила рішення про звільнення І.Кравчука з посади голови обласної ТВК та відкликання його з членів комісії. Працівники СБУ затримали екс-голову Львівської обласної виборчої комісії 29 вересня 2010 року близько 23.00 год. начебто під час спроби дачі хабара (2 тисячі доларів США) іншому члену ТВК, аби спонукати його до здійснення «безпідставної реєстрації списків кандидатів». Тобто на той час І.Кравчук уже не обіймав жодної посади у ТВК і не був її членом.

Прокуратурою області за матеріалами УСБУ у Львівській області порушено кримінальну справу стосовно голови ТВК за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права підкупом за ознаками злочину, передбаченого ст. 157 ч. 3 КК України.

Після арешту Львівська обласна партійна організація ВО «Батьківщина» публічно звинуватила владу у провокації, заявивши, що справжньою причиною затримання І. Кравчука став його намір зареєструвати список кандидатів у депутати Львівської обласної ради від справжньої ЛОО «Батьківщини», а не її клона. Таку ж заяву зробила лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *