ОСТАННІ НОВИНИ

5 млн українців працюють без офіційного оформлення

Львівський портал

|

Україні вкрай необхідне прийняття нового Трудового кодексу та пакету законів щодо детінізації доходів. Так віце-прем`єр-міністр, лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко прокоментував результати дослідження Світового банку щодо тіньової зайнятості. Про це повідомляє прес-служба політика.

За даними СБ, майже п`ять мільйонів працездатних українців працюють без офіційного оформлення трудових відносин, що ставить Україну на одне з перших місць у світі за обсягами тіньової економіки.
На думку Сергія Тігіпка, «боротьба з нелегальною зайнятістю і зарплатами в конвертах самими тільки адміністративними заходами неефективна». Політик зазначив, що для підвищення рівня легальної зайнятості потрібно застосовувати економічні стимули і вдосконалювати законодавство.

«Більшість порушень у сфері трудових відносин пояснюються надмірно складними процедурами найму та звільнення, передбаченими чинним Кодексом законів про працю, який був прийнятий ще в радянські часи і сьогодні застарів. Від цього страждають і працівники, які залишаються без майбутньої пенсії, без лікарняних та відпускних, і держава, яка недоотримує значні надходження», – говорить С. Тігіпко.
«Ми повинні узаконити тимчасову зайнятість у сільському господарстві і будівництві та лібералізувати ринок праці. Тільки так ми зможемо захистити працівників і підвищити відповідальність роботодавців», – додав віце-прем’єр-міністр.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *