ОСТАННІ НОВИНИ

Заробітчани переказали в Україну $ 1,5 млрд.

Львівський портал

|

Згідно офіційних даних Національного банку України, за підсумками першого кварталу 2011 року обсяг приватних грошових переказів в Україну з-за кордону становить $ 1,49 млрд., що на 22,2% більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Такі дані опубліковані на офіційному сайті Національного банку України.

Як оплата праці наших співгромадян за кордоном в Україну за перший квартал надійшло $ 857 млн., з яких 13,5% –  було ввезено в країну неформальними каналами. Сума, що залишилася, надійшла через банківські коррахунки та міжнародні платіжні системи.

Обсяг грошових надходжень від українців, що працюють за кордоном більше року, в січні-березні становив $ 402 млн. Кожен п´ятий долар з цієї суми було ввезено в Україну нелегально.

Таким чином як мінімум $ 1,259 млрд грошових надходжень з-за кордону забезпечили працюють за кордоном українці.

Ще $ 230 млн Нацбанк відніс до розділу «інші приватні трансферти», які не можна віднести до перших двох розділів. Як приклад, перерахування української діаспори.

Найбільше грошей було перераховано до України з Росії – $ 376,6 млн., на другому місці – США – $ 144,9 млн., з Німеччини – $ 97,2 млн., з Греції – $ 78,5 млн. та замикає першу п`ятірку Італія – звідти українці вивезли $ 76,4 млн.

Comments.UA

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *