ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині різко зросла ціна проїзду в приміських та міжміських автобусах

Львівський портал

|

Ціна проїзду в приміських та міжміських автобусах на Львівщині від сьогодні зросла майже на 40%. Це випливає з розпорядження голови Львівської ОДА

«Про тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють в звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні» від 03.06.2011 № 504/0/5-11.

За даними прес-служби ЛОДА, начальник управління підприємництва, тарифно-цінової політики та з питань власності Львівської облдержадміністрації Микола Польовий розповів, що згідно із даним розпорядження збільшуються граничні тарифи на перевезення пасажирів та багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні за 1 км проїзду пасажира (без ПДВ):
– у приміських автобусах з 0,18 грн. до 0,25 грн.;
– у міжміських автобусах з 0,20 грн. до 0,25 грн.;
– вартість однієї поїздки автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні встановлюється в розмірі не менше 1,50 грн.;
– вартість перевезення багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні встановлюється в межах 10 (десять) відсотків від вартості проїзду пасажира на автобусному маршруті.
«Із перевізниками області ми домовились про те, що тарифи на автоперевезення пасажирів будуть зростати поетапно, у залежності від вартості на ринку паливно-мастильних матеріалів. У тарифі перевізникам закладено 10-15% рентабельності», – повідомив М.Польовий.
Від сьогодні у області вартість проїзду за 1 км становитиме 23 копійки. Також представникам усіх перевізників наголошено на обов’язковій видачі квитків за проїзд.
Він розповів, що у зв’язку із зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів, мінімального розміру заробітної плати, збільшення видатків на технічне обслуговування рухомого складу, у січні 2011 року в обласну державну адміністрацію надійшло звернення громадського об’єднання автомобільних перевізників Львівської області «Західавтотранс» та від автотранспортних підприємств (ВАТ «Яворівське АТП -14632», «Радехівське АТП -14629», «Самбірське АТП -14608», «Червоноградське АТП -14628», «Львівське АТП – 14631») щодо підняття граничної вартості проїзду пасажирів на приміських та міжміських маршрутах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *