ОСТАННІ НОВИНИ

Податкова різко підвищила штрафи для підприємців

Львівський портал

|

З 1 липня перестає діяти символічний штраф у розмірі 1 грн за несвоєчасне подання звітів у податкову службу та інші незначні порушення податкового законодавства.
Нагадаємо, Верховна рада відвела адаптаційний період для підприємців у зв`язку з прийняттям нового податкового законодавства. Відведений термін збіг 1 липня, нагадує ЛІГА.net.
“Символічні штрафи у вигляді однієї гривні більше застосовуватися не будуть, застосовуватимуться звичайні штрафні санкції, передбачені податковим законодавством”, – підкреслив раніше глава Державної податкової служби Віталій Захарченко.
У податковій пояснювали, що, коли платник подає податкову декларацію з порушенням граничних термінів подання звітності, застосовується штрафна санкція у розмірі 170 грн за кожну несвоєчасно подану податкову декларацію. При цьому в акті перевірки фіксується факт порушення термінів представлення звітності.
У разі встановлення протягом року, починаючи з дати винесення податкового повідомлення-рішення про несвоєчасне подання звітності повторно, штрафна санкція застосовується у розмірі 1020 грн за кожне таке несвоєчасне подання.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *