ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко розказав, що йому не подобається у VIP-процесах

Львівський портал

|

Колишнього президента України Віктора Ющенка допитували у рамках газової справи, порушеної проти Юлії Тимошенко приблизно півтора місяця тому. Про це В.Ющенко повідомив сьогодні на прес-конференції у Львові, відповідаючи на запитання журналістів.

«Я давав покази десь півтора місяця тому, була повістка» – сказав він.

При цьому третій президент України зауважив, що коли українське суспільство хоче по-справжньому боротися з корупцією, то мусить звикнути до думки, що на лаві підсудних можуть опинитися і найвищі урядовці і ніхто не може мати від цього імунітету.

Водночас В.Ющенко зазначив, що у розслідуванні кримінальних справ та судових процесах проти колишніх чиновників йому не подобаються три речі. По-перше, це те, що дві третини матеріалів у цих справах мають гриф «таємно». На думку Ющенка, владі варто було би максимально сприяти відкритості цих справ, бо надмірна секретність не сприяє довірі до цих процесів збоку суспільства.

По-друге, він вважає , що міра запобіжного заходу до фігурантів резонансних справ є надмірною. «Чому Діденко сидить у СІЗО понад рік без вироку?» – поставив риторичне запитання Ющенко.

А по-третє, екс-президентові не подобається те, що серйозні справи, що заторкують резонансні теми, перетворюють на спектаклі. « такі справи мають розглядатися в тиші. Це не шоу, не спектакль» – висловив свою думку Ющенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *