ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховичах бояться повторення «маріупольської холери»

Львівський портал

|

Допомогти селищу Брюховичі подолати проблему з аварійним  каналізаційним колектором просить мерію депутат ЛМР, голова фракції Партії регіонів у міській раді Тадей Едер.

Відповідний запит сьогодні він скерував  до міського голови Львова.

«До мене, як депутата Львівської міської ради, звернулися мешканці селища Брюховичі. Люди говорять про проблему, яка виникла у селищі через аварійний каналізаційний колектор  від каналізаційної насосної станції на вулиці Львівській, вздовж річки Брюхівчанка. Після останньої аварії, яка сталася на цьому об’єкті більше місяця тому, у річку щодня потрапляло близько п’яти тисяч метрів кубічних неочищених, забруднених стічних вод. За словами екологів, з Брюхівчанки   брали проби  по забруднюючих речовинах і виявили перевищення норм у кілька разів. Якщо ситуація повториться знову –  ми ризикуємо зробити із цього об’єкта «розплідник кишкових інфекцій», – йдеться у депутатському зверненні.

За його словами, наразі «Львівводоканал» ліквідував аварійну ситуацію. Проте лише частково. На ці потреби було витрачено 200 тисяч гривень. «На скільки часу вистачить цього ремонту – питання без відповіді. Адже на заміну аварійного колектора, збудованого у  60-ті роки минулого століття, треба більше  дев’яти мільйонів гривень, яких Львівський водоканал немає», – додав Т.Едер.

Хоча б до часткового фінансування хотіла долучитися селищна рада Брюхович, однак виникли законодавчі проблеми.

«Оскільки каналізаційний колектор  належить «Львівводоканалу», селищна рада не може  напряму фінансувати цей об’єкт. Такі дії можуть розцінюватися як нецільове використання коштів», – наголосив депутат.

Відтак,  Тадей Едер просить міського голову звернути увагу на дану ситуацію і допомогти селищу Брюховичі подолати проблему з аварійним  каналізаційним колектором.

«Адже ми не може допустити появи на Львівщині другого Маріуполя із  усіма можливими ускладненнями, тобто кишковими інфекціями», – зазначено  у документі.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *