ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міська рада звернеться до Кабміну та НКРЕ щодо можливості зміни тарифу

Львівський портал

|

Львівська міська рада звернеться до Кабінету міністрів України  стосовно внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10.07. 2006 з номером 955 «Про порядок формування тарифів»  з метою встановлення можливості застосування одно ставкового тарифу при наданні послуг з централізованого опалення  і встановлення ціни на газ однаковою для всіх категорій споживачів, а також планує звернутись до Національної комісії регулювання електроенергетики України з пропозицією зниження ціни на природній газ, який використовується для виробництва теплової енергії для населення. 

За таку пропозицію сьогодні проголосували 64 депутати Львівської міськради.

«Рішення щодо встановлення тарифу приймає не орган місцевого самоврядування, а державні органи влади. Мова йде перше про зміни виду тарифу, друге – про зменшення ціни, встановлення єдиної ціни на газ для всіх категорій населення. Рішення може бути одне з цих трьох, або всі три одночасно. І Тільки після отримання відповіді від Кабінету міністрів та НКРЕ, ми зможемо внести зміни до рішення виконкому і змінити тариф», – наголосила на сесії начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

«Цим рішенням ми акцентуємо важливість  цього питання для громади міста Львова і наполягаємо, щоб цей тариф, який мав би бути запропонований для міст, був максимально таким, який враховує інтереси незахищених верств населення, щоб максимальна кількість людей могла скористатись з пільг та субсидій. На сьогоднішній день тарифна політика – це виключна компетенція держави», – наголосив міський голова Андрій Садовий.

Він також наголосив на тому, що створено робочу групу, яка напрацьовує варіанти утворення тарифів. А.Садовий підкреслив, що  незабаром буде один тариф на теплопостачання для всіх міст України, але сьогодні міська рада приймає політичне рішення, щоб максимальна кількість львів’ян могла користуватись пільгами та субсидіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *