ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові діє школа для людей з діабетом

Львівський портал

|

У Львові проходить Школа для пацієнтів хворих на ІІ тип діабету. Навчання відбуваються в Медичному центрі Св. Параскеви, інформує пре-служба Львівської міської ради.

Як кажуть організатори, основна  аудиторія навчань – пацієнти з ІІ типом діабету, родичі хворих на ІІ тип діабету та пацієнти з ризиком захворіти.

Вступну лекцію відвідали майже 40 осіб, а на подальше навчання у школі записались понад 20 людей. Це свідчить про актуальність та важливість проблеми цього захворювання. Уроки проводяться у формі діалогу – кожен може поділитись власним досвідом і задати запитання.

«Більшість пацієнтів зіткнулись з цією проблемою особисто. На прийомі у лікаря недостатньо часу, щоб обговорити з пацієнтом  проблему зміни способу життя  зумовлену хворобою. На заняттях ми говоримо про причини виникнення хвороби та немедикаментозний вплив на рівень цукру у крові. Обговорюємо проблеми надлишкової ваги та малорухомого способу життя. Наша мета – навчити людей контролювати хворобу і жити повноцінним життям. Ми вирішили проводити такі школи постійно. Наступний курс лекцій пройде у жовтні 2011 року», – розповіла лікар-ендокринолог Науково-медичного центру Святої Параскеви Ганна Гнатів.

Медики наголошують, що простим і доступним діагностичний методом є обов’язкове визначення цукру в крові, особливо особам з групи ризику (особам з надмірною масою тіла, артеріальною гіпертензією, наявністю цукрового діабету у близьких родичів; жінкам, які народили дитину більше 4 кг).

За додатковою інформацією можна звертатися за тел. 295 40 00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *