ОСТАННІ НОВИНИ

Львову завтра світить залишитися без води через борги

Львівський портал

|

Вкотре енергетики погрожують залишити місто без води. Причина – борг комунального підприємства «Львівводоканал», який станом на 30 червня сягнув 4,7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Минулого місяця ми підписали договір з енергетичною компанією про розтермінування боргу 1,5 млн грн. Однак проблема не зникла. На жаль, обігових коштів підприємства не вистачає на погашення усіх зобов’язань. Тарифи на електроенергію зростають щомісячно, а ціна на воду фіксована. У таких нерівних умовах усі водоканали України поступово нарощують борги.

У червні нарахування за електроенергію склали 8,5 млн. грн. Натомість, львів’яни оплатили за спожиту воду 6,5 мл. грн, що склало 78 % від нарахованого. Населення міста є нашим найбільшим споживачем, відтак невчасні розрахунки завдають нам великих проблем. Наразі ми ще боргуємо енергетикам 3,2 млн. грн. за поточне споживання у червні. Сьогодні є ще один банківський день, аби акумулювати кошти на наших рахунках», – зазначив головний інженер ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Садовий.

Фінансова ситуація комунального підприємства ускладнена не лише боргами споживачів, але й постійним подорожчанням вартості енергоносіїв та інших матеріалів, життєво-необхідних для виробництва послуг.

«Видатки підприємства зростають щомісяця, загалом за останні 2 роки тарифи на електроенергію зросли в 1,5 рази. У результаті непродуманої цінової політики збитки водоканалу за минулий рік сягнули 37 млн грн», – наголосили у ЛМКП «Львівводоканал».

Найбільшим боржником Львівводоканалу є населення — 78 мільйонів гривень, ЛКП заборгували 11 млн грн, бюджетні установи — 700 тисяч. На інших споживачів припадає 6,4 млн грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *