ОСТАННІ НОВИНИ

Прокурори Львівщини та Дніпропетровщини мають найбільше дорогих позашляховиків

Львівський портал

|

Обласні прокурори, на вимогу генпрокурора Віктора Пшонки, оприлюднили декларації про доходи за 2010 рік. Виявилось, що дехто з прокурорів заробив навіть більше, ніж керівництво ГПУ. Згідно зі звітами, найбільше в 2010-му заробив Василь Присяжнюк, що наглядає за законністю в Рівненській області, – його річний доход 657 тис. грн, пише видання “Сегодня“.
У декларації про доходи він вказав лише зарплату і матеріальну допомогу – в сумі це трохи більше 185 тисяч, звідки з`явилися ще майже півмільйона – не повідомляється). За особистим доходом Присяжнюк обігнав навіть заступника генпрокурора Рената Кузьміна (648,7 тис. грн).
Якщо вірити деклараціям, основним прокурорським доходом є зарплата плюс матеріальна допомога (одноразова виплата при відпустці в розмірі місячного окладу). В середньому обласні “законники” заробляють 12-17 тис. грн – залежно від рангу, вислуги років тощо. Ну і родини допомагають. Приміром, сім`я прокурора Харківської області Геннадія Тюріна заробила майже стільки ж, скільки і він сам (379 тис. проти 319 тис. доходу сім`ї).
Але найбільше пощастило прокуророві Сумської області Сергію Ленському, в якого близькі родичі заробили майже в 3,5 рази більше (понад 520 тис. грн), ніж сам прокурор.
Прокурори мають пристрасть до іномарок – в основному до позашляховиків. Так, на власних джипах їздять глави Івано-Франківської, Чернігівської, Луганської, Київської облпрокуратур. Підопічні Пшонки з Тернопільщини, Миколаєва, Волині (числиться за родиною) володіють “Лексусами”. Найбільше авто – по три – у прокурорів Львівщини Віталія Ковбасюка (два “Міцубісі”, зокрема один сімейний і “Тойота”) і Дніпропетровщини Наталії Марчук (особиста “Тойота” і два “Лексуси” на родину).

У Марчук, до речі, найбільше житлових “квадратів” – будинок на 502 кв. м. і квартира на 212 кв. м. Найскромнішими водіями виявилися “законники” Кіровоградської і Черкаської областей Олег Левицький і Микола Лісовий. Перший задекларував ГАЗ-21, другий – “Москвич” 2140. Щоправда, в останнього за близькими родичами “закріплений” ще “Міцубісі”.
Найменше в 2010-му заробив прокурор Полтавщини Андрій Миронов (99 167 грн доходу разом з членами сім`ї), який минулого року очолював районну прокуратуру Полтави. А от у прокурора Одеської області Ігоря Проценка немає ані квартири, ані машини, ані землі.

Як повідомлялося раніше, сукупний дохід генпрокурора Віктора Пшонки у 2010 році склав 853 тисячі гривень. Згідно з його декларацією про доходи, з цих коштів 153 тисячі – дивіденди, проценти, роялті; 45 тисяч – матеріальна допомога; 303 тисячі – зарплата. Походження інших 350 тисяч гривень не вказується.

Також Пшонка володіє половиною квартири, двома гаражами, але машин не має.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *