ОСТАННІ НОВИНИ

Українці категорично не підтримують азаровські реформи

Львівський портал

|

Жодна з останніх реформаторських ініціатив Кабінету міністрів України не здобула підтримки громадян.

Про це свідчать дані опитування, проведеного до Дня Конституції соціологічною службою Центра Разумкова, повідомляє “Телекритика”.

Найбільш непопулярними виявилися пенсійна реформа (59,9% зовсім не підтримують проти 27,5% тих, що підтримують повністю або частково).

Податкову реформу зовсім не підтримують 46,3%, підтримують повністю або частково – 23,4%.

Реформу трудового законодавства зовсім не підтримують 38,6%, підтримують повністю або частково – 24,3%.

Про надзвичайно низький рівень довіри громадян до чинної влади свідчить також розподіл відповідей на питання “Як Ви вважаєте, чиїми інтересами переважно керується уряд України у своїх діях та ініціативах?”.

Лише 9,8% опитаних вважають, що уряд керується інтересами пересічних громадян, тоді як 50,1% вважають, що урядовці керуються власними інтересами та інтересами наближеного кола, а ще 23,8% зазначили, що на першому місці в урядовців захист інтересів великого бізнесу. 

Так само незадоволені громадяни і системою збору та розподілу податків.

Так, на перших трьох позиціях опинилися такі варіанти відповіді: “все одно ці гроші будуть розкрадені чиновниками” – 34,6%, “гроші платників податків не крадуть, але розподіляють неправильно” – 22,4% та “у мене відбирають чесно зароблені гроші” – 19,8%.

Лише 6,4% опитаних громадян вважають, що сплачені податки повернуться до них та їхніх близьких через державну систему соціального забезпечення, і ще 8,3% вірять, що сплачені податки можуть бути запорукою їхнього соціального захисту у майбутньому.

Такі оцінки корелюються з оцінкою респондентами рівня допомоги та послуг, що надаються державою громадянам.

Так, лише 0,8% вважають цей рівень достатнім, ще 3,7% скоріше достатнім, тоді як безумовно недостатнім його визнають 63% опитаних та ще 25,6% – скоріше недостатнім.

Дослідження проведене на замовлення міжнародної громадської організації “Дім Свободи Україна” з 5 по 9 червня 2011 року.

Було опитано 1210  респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та Криму за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 3% з імовірністю 0,95.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *