ОСТАННІ НОВИНИ

Випускники медичних вузів, які поїдуть працювати на село, отримають 5 тис. грн допомоги

Львівський портал

|

Випускники вищих навчальних закладів, які за угодами працюватимуть у медичних закладах у сільській місцевості, отримають одноразову грошову допомогу у розмірі 5 тис. грн. Про це сьогодні під час брифінгу сказала перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент УНН.

“У нас, особливо у сільській місцевості, категорії сімейного лікаря дуже не вистачає. Тому для того, щоб стимулювати молодих випускників вишів їхати і працювати в сільський місцевості, пропонується запровадити одноразову адресну грошову допомогу, яка буде складати приблизно 5 тис. грн”, – сказала І.Акімова.

За її словами, відповідна допомога буде розповсюджуватись на випускників, які уклали угоду не менше, ніж на три роки роботи в закладах охорони здоров’я в сільські місцевості, і на тих, хто працюватиме сімейними лікарями.

“Це буде стимулювати створення інституту сімейного лікаря, що дуже важливо для реформи охорони здоров’я”, – додала вона.

Нагадаємо, раніше віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що уряд з 2011 року передбачив колишнім студентам медичних вищих навчальних закладів, які підпишуть договір про роботу у сільській місцевості, виплатять одноразову допомогу у розмірі 5 мінімальних зарплат.

“З 2011 року випускникам медичних вищих навчальних закладів, які уклали договір про роботу у закладах охорони здоров’я, що розташовані в сільській місцевості, а також в інших закладах охорони здоров’я на посадах лікарів загальної практики. Таким студентам передбачається одноразова допомога в 5 мінімальних заробітних плат. Оце 960 грн множимо на 5 і одночасно ця молода людина, яка приїжджає у сільську місцевість працювати лікарем, зразу отримує її”, – зазначив С.Тігіпко.

УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *