ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали бізнесмена, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків на 8 млн грн

Львівський портал

|

За погодженням з прокуратурою Львівської області 22.06.2011року слідчим відділом податкової міліції у Львові порушено кримінальну справу відносно громадянина «А», за фактом умисного ухилення від сплати податків за ч.3 ст.212 КК України майже на вісім мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

З`ясовано, що директор ТОВ «Т», ТОВ «Д», ТОВ «Л», ТОВ «С» громадянин «А» переслідуючи мету, направлену на незаконне завищення податкового кредиту з податку на додану вартість, ухилення від сплати податків до державного бюджету уклав завідомо суперечливі інтересам держави і суспільства нікчемні правочини, а саме: договір з ТОВ «Б», ТОВ «П» про нібито поставку останнім товарно-матеріальних цінностей, робіт, послуг для ТОВ «Т», ТОВ «Д», ТОВ «Л», ТОВ «С».

Потім громадянин «А» отримані первинні документи використав для безпідставного завищення податкового кредиту, відобразивши їх в деклараціях по сплаті ПДВ, що мало наслідком заниження сплати податку на додану вартість вказаних вище суб’єктів господарювання на загальну суму 7 млн. 897 тис. грн.

Отже, громадянин «А» будучи директором ТОВ «Т», ТОВ «Д», ТОВ «Л», ТОВ «С» умисно ухилився від сплати податків, що входять у систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку на загальну суму 7млн. 897 тис. 894 грн. та вчинив злочин, передбачений ч.3 ст. 212 КК України.

Цього ж дня, громадянина «А» з метою виконання процесуальних рішень органу досудового слідства, а у подальшому – суду, затримано в порядку ст.115 КПК України для обрання міри запобіжного заходу у вигляді – взяття під варту.

Сьогодні внесено подання до суду про обрання гр.”`А“ запобіжного заходу у вигляді – взяття під варту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *