ОСТАННІ НОВИНИ

На Вірменський знайшли фрески 18 століття

Львівський портал

|

Фрески 18-го століття знайшли в будинку на Вірменській, 20 під час рестравраційних робіт. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила керівник проектів і програм компанії «!ФЕСТ» Вікторія Христенко.

За її словами, приміщення, де було віднайдено ці фрески, компанія купила недавно у приватних осіб. І коли почали очищати це приміщення, то на стелі, що була закрита підвісною стелею, виявили фрески.

“Ці фрески фахівці зарахували до 18-го століття і їх законсервували” – сказала В.Христенко.

Натомість голова ради директорів ТзОВ «Мережа концептуальних авторських ресторанів «!ФЕСТ» Андрій Худо розповів, що реставрація фасаду будівлі на Вірменській, 20, в якому розміщено ресторан “Гасова лямпа”, практично закінчені, повністю звільнений від риштувань фасад можна буде оглянути вже завтра.

У планах компанії також реставраційні роботи біля інших закладів — крилатого лева на вході до венеційської кам`яниці, фонтану Діани на площі Ринок та муру на вулиці Валовій. Водночас А.Худо не зміг сказати, коли саме розпочнуться всі роботи, оскільки зараз компанія працює над реставрацією кам`яниці на Вірменській.

Представник управління охорони історичного середовища міської ради Роман Дац зазначив, що всі роботи з реставрації фасаду відбуваються згідно з чинними нормами — проектну документацію розробляв “Укрзахідпроектреставрація” на основі рекомендацій німецьких фахівців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *