ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні бракує висококваліфікованих кадрів робітничих професій - Цимбалюк

Львівський портал

|

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк взяв участь у засіданні круглого столу із представниками німецького Фонду ім. Ебергарда Шьока, який відбувся у Львівському вищому художньому професійному училищі. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

У жовтні 2008 року Фонд ім. Ебергарда  Шьока підписав договір про співпрацю  із училищем та головним управлінням освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. Для проведення реконструкцій будівельних майстерень, кабінетів та їх матеріально-технічного оснащення фондом ім. Ебергарда Шьока інвестовано понад 2 млн. гривень.

Проект успішно реалізується на Львівщині і передбачає модернізацію та підвищення кваліфікаційного рівня професії «Реставратор декоративно-художніх фарбувань; маляр» та на перспективу інших будівельних професій. 

Михайло Цимбалюк подякував представникам Фонду за те, що для співпраці було вибрано саме Львівщину, яка за кількістю професійно-технічних закладів України займає четверте місце: «Сучасний розвиток економіки вимагає підвищення рівня робітничих професій, адже сьогодні в нашій державі є певний брак висококваліфікованих кадрів робітничих професій, будівельників, слюсарів тощо»,- зазначив голова Львівської ОДА 

М.Цимбалюк також  наголосив, що сьогодні особисто переконався  в успішній реалізації проекту співпрацю  із Фондом: «У моїй особі маєте соратника, буду сприяти подальшій реалізації даного проекту в області». 

Вже у 2011 році відбудеться перший випуск кваліфікованих робітників, підготовлених в рамках проекту. Під час зустрічі із студентами училища М.Цимбалюк подякував молодим людям за обрану професію і побажав, щоб після закінчення навчання у них був достойний вибір професії. 

Також голова облдержадміністрації вручив пам’ятні подарунки десятьом кращим студентам училища. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *