ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Лівчицького інтернату мають намір пікетувати свого директора

Львівський портал

|

Працівники Лівчицької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату, що в Жидачівському районі, планують пікетувати Львівську облдержадміністрацію, якщо головне управління освіти і науки не дослухається до їхнього прохання. Йдеться про конфлікт довкола кандидатури нового директора школи-інтернату: призначення на цю посаду відбувається всупереч волі трудового колективу. Колектив звернувся за підтримкою до депутата Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Левка Дуди, інформує прес-служба партії.

 Працівники школи-інтернату довідалися, що попередній директор школи, звільнений з 10 червня цього року за власним бажанням. Натомість головне управління освіти пропонує призначити на керівну посаду вчителя-логопеда С. Пітулу. Трудовий колектив заперечує проти такого призначення, бо вважає, що ця особа не компетентна в організаційних питаннях, ніколи не брала участі в громадському житті школи, не провела жодного загальношкільного заходу. Таке призначення вчителі розцінюють як цілеспрямовану діяльність на знищення школи як структурної одиниці.

 У Лівчицькому інтернаті виховується 69 дітей із вадами розвитку. Переважно це сироти, діти, чиї батьки позбавлені батьківських прав, зокрема, 25 дітей перебувають на повному державному забезпеченні. В інтернаті працює 70 осіб, з яких 50 – це педагогічні працівники.

Вчителі кажуть, що в школі багато гідних очолити колектив, але їхніх кандидатур навіть не пропонують. Вони згодні, аби управління освіти призначило директором нового працівника, який досі працював в іншому закладі.

«Ми здивовані, що призначення відбулося потайки від колективу, без проведення конкурсу на цю посаду, – каже вчитель Вікторія Лукашенко. – Скидається на те, що тут не обійшлося без корупції…»

 Після звернення до головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації трудовий колектив отримав відповідь, що призначення директора їхнього закладу належить до компетенції головного управління. «Станом на сьогоднішній день (8 червня 2011 року), – йдеться у листі за підписом начальника головного управління Михайла Брегіна, – кандидатура на посаду директора Лівчицької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату визначена…»  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *