ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідних пройде фестиваль “Героїчна Тустань”

Львівський портал

|

Фестиваль «Героїчна Тустань», який 26-27 червня 2011 року відбудеться на території Державного історико-культурного заповідника «Тустань», запропонує відвідувачам інтерактивний екскурс в історію пам’ятки нашого краю. Про це повідомляють організатори заходу.

У неділю, 26 червня із заходом сонця на фестивалі заплановано лазерне шоу. Як повідомили творці шоу, компанія «ТехАрт», кількахвилинне дійство розповідатиме про історію «Тустані» та її героїчне військове минуле. Зокрема, за допомогою відеоряду можна уявити як саме виглядали історична фортеця, давньоруські воїни та битва за Тустань.

Лазерне шоу, яке глядачі побачать на «Героїчній Тустані», буде своєрідним трейлером до дійства, яке представлять на фестивалі середньовічної культури «Ту Стань!» у серпні цього року. За словами творця шоу Ігоря Скальського, організація лазерної проекції в Тустані була одним з найважчих проектів. «Рельєф скель дуже неоднорідний, відтак його не можна використати як повноцінне полотно. Та минуле Тустані надзвичайно захопило всю команду, тож після численних роздумів та вагань вирішили, що зображення проектуватимуть на гору та ліс під скелями» – зазначив І. Скальський.

Нагадаємо, фестиваль «Героїчна Тустань» відбудеться в с. Урич, Сколівського району, що на Львівщині вже у найближчі вихідні, 26-27 червня. Свято має на меті вшанувати українських героїв усіх часів – від давнини до сьогодення. Програмою заплановано круглий стіл на тему героїки, реконструкцію бою між загонами УПА та НКВД, концерт молодих виконавців, лазерне дійство та інші події. У другий день фестивалю відбудеться конкурс авторської пісні та співаної поезії «На вістрі слова та меча». Завершить фестивальну програму концерт переможців та журі конкурсу і святкова ватра. Втім, бажаючі насолодитися сповна відпочинком можуть залишитися біля Урицьких скель ще й на День конституції – 28 червня.

Фестиваль «Героїчна Тустань» відбувається за сприяння: Львівської обласної ради, Сколівської районної державної адміністрації, Сколівської районної ради, Громади Урича

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *