ОСТАННІ НОВИНИ

Джоан Роулінг відкриє сайт про Гаррі Поттера

Львівський портал

|

Британська письменниця Джоан Роулінг частково розкрила таємницю її нового проекту – сайту Pottermore, що породив чутки про продовження історії хлопчика-чарівника. Всупереч очікуванням шанувальників, це буде не нова книга, а веб-сайт. За словами письменниці, шанувальники книг про Гаррі Поттера зможуть заново пережити пригоди юного чарівника і його друзів за допомогою унікального інтерактивного онлайн-проекту Pottermore (Більше Поттера).

Роулінг написала нове оповідання довжиною в 18 000 слів про світ Гаррі Поттера. Однак воно не буде надруковане, а ляже в основу Pottermore.

Цьому сайту будуть притаманні елементи соціальної мережі та комп`ютерної гри. У кожного користувача буде персональна сторінка, куди він зможе завантажити свої малюнки, оповідання та будь-який інший фан-арт, присвячений Гаррі Поттеру.

Користувачі виберуть собі чарівні імена й почнуть подорожувати по світу Гаррі. Вони зможуть подорожувати по главах книги і заробляти очки, навчаючись у чарівній школі. У користувачів з`явиться можливість коментувати, а можливо й переписувати ті чи інші глави книги, створюючи свій власний сюжет.

Бета-версію сайту відкриють 31 липня, в День народження Гаррі Поттера. Доступ до пілотної версії отримають лише мільйон обраних користувачів, для всіх інших сайт відкриється у жовтні. Мабуть, щоб отримати шанс стати одним із обраних, потрібно підписатися на розсилку новин Pottermor`а, що можна зробити вже сьогодні.

Роулінг підкреслює, що реєстрація на сайті буде абсолютно безкоштовною.

“Вам не доведеться платити ні за право увійти на сайт, ні за будь-які додаткові матеріали, там опубліковані. Для мене це рішення було принциповим. Я хочу зробити шанувальникам Гаррі справжній подарунок”, – заявила письменниця.

Незважаючи на те, що, за словами Роулінг, вона не може описати словами, як важливий для неї Гаррі Поттер і все, що з ним пов`язано, Pottermore стане для шанувальників казки єдиним джерелом інформації про новини зі світу Гаррі.

“Я вважаю, що як письменниця цілком реалізувалася і продовжувати працювати на цій ниві поки не планую”, – сказала Роулінг.

Раніше в ЗМІ просочилася інформація про те, що Pottermore буде грою, під час якої учасники зможуть змагатись у знаходженні призів, захованих в реальному світі. Йдеться, зокрема, про чарівні палички, приховані на території Британії, США та деяких інших країн.

Нагадаємо, що поява сайту Pottermore викликала хвилю чуток про те, що Джоан Роулінг випустить нову книгу про пригоди Гаррі Поттера.

Сьома і остання наразі книга в літературній серії – Гаррі Поттер і смертельні реліквії  – побачила світ 2007 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *