ОСТАННІ НОВИНИ

Фахівці із Бостона допомагають львівським лікарям оперувати та лікувати дітей із опіками

Львівський портал

|

До дитячого опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні у Львові приїхали двоє фахівців із Бостона (США), щоби поділитися своїм досвідом із львівськими лікарями. Зокрема, лікар анестезіолог Геннадій Фузайлов та пластичний хірург Даніель Дрісколл безпосередньо прийняли участь у п’яти операціях на дітях та розповіли про новітні технології, які використовують у їхньому «Шрайнерс госпіталі для дітей».

«Нас запросив завідувач опікового відділу 8-ї лікарні Василь Савчин, аби ми поділилися своїм досвідом. Ми поділилися з львівськими лікарями досвідом про як допомагати людям, які мають сильні болі при опіках, як лікувати ці опіки, як відновлювати тканини після опіків. Тобто ознайомили їх з тими технологіями, які дозволять легше перенести біль», – розповів сьогодні під час брифінгу пластичний хірург Даніель Дрісколл.

«Ми приїхали сюди вперше, хотіли подивитися як тут оперують, як тут працює медичний персонал, аби покращити опікову допомогу. Ми працювали в багатьох країнах, а ось на сході Європи ми ніколи не були», – додав анестезіолог Геннадій Фузайлов.

Окрім допомоги львівським лікарям, американські фахівці хочуть заснувати клініку, яка буде посередником між 8-ю клінічною лікарнею Львова та Шрайнерс госпіталем у Бостоні. «Ця клініка буде проектного характеру. Вона буде надавати консультації, зокрема людям, які вже проходили лікування в клініці в Бостоні і яким необхідна допомога тут, на місці», – розповів Д.Дрісколл.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, співпраця між Україною та Бостоном розпочалася з лікування Насті Вівчар у 2005 році. З того часу у Шрайнерс госпіталі для дітей пролікували 15 українських дітей, в тому числі трьох дітей з Західної України. З них 8-річна дівчинка Тоня з міста Стрия, сирота.

У 2010 році фахівці із Бостона відвідали Україну вперше. Було прочитано курс лекцій для лікарів опікових центрів за новими технологіями лікування опікових пацієнтів. У той же час було проконсультовано 98 дітей, і трьох дітей прооперовано з українськими лікарями, в тому числі Настю Вівчар.

Крім того, у прес-службі зазначають, що в Америці українців-бізнесменів, включаючи Союз Українок Америки, долучають для збору коштів. Вони прийняли цього року участь в закупівлі обладнання для дитячого опікового відділення 8-ї клінічної лікарні у Львові на суму 130 тисяч гривень. Також було придбано за зібрані кошти і передано в лікарню новітню стерилізаційну камеру, операційний стіл, операційні лампи, монітори, інструменти, шовні матеріали, розхідні матеріали для проведення операцій на суму біля $ 6 тис.

Як розповів журналістам пластичний хірург Даніель Дрісколл, зараз у рамках співпраці планується чимало заходів. Зокрема, створення Гранту з Ротарі клубом на 2012 рік для закупівлі іншого медичного обладнання для дитячого опікового центру 8-ї клінічної лікарні, обговорити можливість підвищення спеціалізації лікарями опікового центру на базі «Шрайнерс госпіталя» у Бостоні.

За таку допомогу Шрайнерс госпіталя, анестезіолога Геннадія Фузайлова та пластичного хірурга Даніеля Дрісколла було нагороджено подяками міського голови Львова.

Довідково.

Лікарі Генадій Фузайлов і Деніел Дрісколл працюють у Бостоні (США) у «Шрайнерс  госпіталь для дітей», який відомий тим, що є одним із найбільших і найкращих опікових центрів світу, у якому лікують дітей. Мережа лікарень «Шрайнерс» надає таке лікування для дітей безкоштовно за найновішими технологіями і за найвищими стандартами якості.

У 2005 р. у «Шрайнерс госпіталь для дітей» лікувалася українська дівчинка Настя Вівчар, яка врятувала з вогню свою дворічну сестру та зазнала важких опіків. Лікарі Генадій Фузайлов і Деніел Дрісколл безпосередньо займалися її лікуванням. З того часу у опіковому центрі у Бостоні завдяки допомозі цих лікарів отримали допомогу багато пацієнтів з України.

Доктор Генадій Фузайлов допомагає багатьом пацієнтам не лише у лікуванні, але й активно допомагає у залученні коштів, багатьох організаційних проблемах (отримання візи для лікування, транспортування у США, проживання тощо).

Цього року лікарі Генадій Фузайлов і Деніел Дрісколл приїхали у опіковий відділ Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні Львова для продовження співпраці. За досягнутою домовленістю ця співпраця матиме три основні напрямки:

– розвиток опікової хірургії у Львові, запровадження нових технологій і стандартів лікування опіків, навчання українських лікарів під час короткотривалих візитів у Львові та запрошення для стажування у опіковому центрі Шрайнерс у США.

– залучення спонсорів зі США для покращення умов лікування у опіковому центрі у Львові, постачання сучасного медичного обладнання.

– періодичні виїзні консультації пацієнтів лікарями «Шрайнерс госпіталю» на базі опікового відділу у Львові, що матиме за мету як навчання українських лікарів, так і проведення консультацій пацієнтам для раціонального відбору пацієнтів, яким лікування може бути надане в Україні, та тих що дійсно потребують лікування у США.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *