ОСТАННІ НОВИНИ

Навколо стадіону пропонують збудувати спортивний комплекс, льодову арену та виставковий центр

Львівський портал

|

Іноземні архітектори на міжнародному архітекторському семінарі запропонували своє бачення забудови території навколо нового львівського стадіону. На їхню думку, територія навколо стадіону має спортивний, рекреаційний, релігійний та медичний потенціал – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Перш за все, учасники конференції вивчили місто та дослідили ділянку навколо стадіону і постарались об’єднати ці два об’єкти.

«Ділянка біля стадіону має великий комерційний та рекреаційний потенціал. Згодом, коли вона буде забудована, вона мусить стати невід’ємною частиною міста та життя львів’ян», – повідомив учасник конференції, керуючий директор Міжнародного інституту міського середовища Дельфта (Нідердланди) Мартін Крамер.

Для оптимальної забудови ділянки навколо стадіону запропоновано було розділити будівлі на 2 типи – громадські та комерційні.    

«По-перше, це має бути спортивний комплекс, де можна було б займатись плаванням, тенісом, хокеєм, кататись на скейтборді. Не зайвим було б створення багатофункціональної льодової арени. Увагу треба приділити і рекреаційній зоні, де львів’яни могли б відпочивати цілими сім’ями, слід подумати про місце для водойми, тим паче, що у Львові бракує водойм.

Львів є містом мистецтв, отже необхідний відкритий виставковий центр, де могли б виставляти свої роботи митці, та конференц-зал –  такі споруди могли б стати комерційними. Хоч у місті є багато парків, але дуже цікаво було б створити тематичний парк розваг. Візит Папи надає цьому місцю релігійного значення, тож воно може бути місцем паломництва. Необхідно створити «зелений коридор», можливо паркову зону, яка буде поєднувати ділянку біля стадіону та житловий масив Сихів. Львів – місто фестивалів, тож слід визначитись з місцем, де можна було б проводити фестивалі, територія іподрому для цього прекрасно підійде. Також на цій ділянці можна побудувати великий медичний комплекс, це було б дуже зручно, адже поряд є рекреаційна зона. Не слід забувати про будівництво готелів, на цій ділянці вони є дуже доречними», – зазначив архітектор та урбаніст, представник міської ради Відня (Австрія) Фолькмар Паммер.

Учасники конференції також порекомендували не переносити міські адміністративні споруди з центру міста у периферійні зони, адже це може «знецінити» центр.

За результатами конференції буде оформлено брошуру, яка міститиме всі рекомендації іноземних архітекторів.

«Буде сформовано брошуру, яка ляже в основу представлення Львова для інвесторів, архітекторів, ляже в основу архітектурних містобудівних комплексів. Тому, що тільки проаналізувавши різні ідеї, розглянувши варіанти та альтернативи можна прийняти правильне архітектурне рішення», – наголосив начальник управління архітектури Юрій Криворучко.

Нагадаймо, з 19 до 22 червня у Львові проходить міжнародний семінар архітекторів у рамках міжнародного проекту «Корпоративний підхід до розвитку міст (CUPA)». В рамках проекту міста-партнери регіону Дунаю організовують ряд семінарів для обговорення окремих проблем планування міст.  Об’єктом дослідження семінару у Львові 20-22 червня є ділянка довкола стадіону. Кожен семінар триває три дні і налічує 25 учасників, з яких  по 1-2 експерти з міст-учасників проекту та 50% – місцеві експерти.  Перший семінар в рамках проекту відбувся у вересні 2010 року у Братиславі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *