ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відбудуться «Європейські Дні Добросусідства – 2011»

Львівський портал

|

У Львівській області спільно із регіонами сусідньої Польщі 3-4 вересня пройдуть «Європейські Дні Добросусідства – 2011».

Цьогорічні восьмі Дні Добросусідтсва відбуваються під гаслом «Від регіонального добросусідства до міждержавного партнерства». Ці щорічні заходи, крім спільної програми, мають певну специфіку: події відбуватимуться безпосередньо на кордоні з Європейським Союзом, який в цей день повинен не розділяти, а об`єднувати та бути відкритим і служити інтеграції», – розповідає голова Правління Фундації Духовної Культури Пограниччя (Республіка Польща) о.Стефан Батрух.

Серед позитивних результатів Днів Добросусідства, що відбувалися раніше: знесення лінії основних захисних споруд (паркан у вигляді колючого дроту) та початок будівництва нового пункту перетину кордону в Угринів/Долгобичів.

«Реалізація заходів в рамках Європейських Днів Добросусідства покликана нівелювати всілякі бар`єри та змінювати спосіб життя людей по обидві сторони східного кордону, а також має закликати політиків, засоби масової інформації з обох сторін кордону до дискусії на тему добросусідських стосунків в прикордонному регіоні», – каже голова Старосамбірської районної ради Володимир Горбовий.

В рамках заходу запланована концертна програма: виступи відомих виконавців та зірок з України і Польщі; виступи фольклорних колективів з України та Польщі. Виставка виробників техніки для малого і середнього бізнесу (АПК, будівництво, озеленення, гірське рільництво і т.п.).

Також будуть проведенні спортивні заходи – футбольні та волейбольні змагання на Кубок Добросусідства за участю представників влади, прикордонників, депутатів, дипломатичного корпусу України та Польщі.

Місце проведення: Нижанковичі (обл. Львівська, рай. Старосамбірський) – Мальховіце (вой. Підкарпатське, пов. Перемишль, гм. Перемишль).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *