ОСТАННІ НОВИНИ

10 учасникам ЗНО анулювали роботи через мобільні телефони

Львівський портал

|

Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти виніс рішення про анулювання 13 робіт учасників ЗНО у трьох областях. 10 з них анульовані через використання мобільних телефонів. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила координатор громадського спостереження від ГМ ОПОРА Ольга Стрелюк.

Для порівняння, минулого року, усього було анульовано близько двох десятків робіт у трьох областях. Як відзначила О. Стрелюк, цього року при проходженні ЗНО персонал пунктів тестування жорстко дотримувався процедур у разі їхнього порушення учасниками. У більшості випадків такі факти неодмінно фіксувалися в аудиторних протоколах, навіть тоді, коли мобільний пристрій задзвонив, однак абітурієнт ним не скористався. 

Спостерігачі Опори також зауважили, що цьогоріч абітурієнти менше намагалися списати правильну відповідь у своїх сусідів чи отримати від них допомогу, скористатись шпаргалками, або, що найгірше, вживати ненормативну лексику. Останнє, до речі, позбавляє абітурієнта права на подальше проходження тестування.

Загалом же дисципліна абітурієнтів, під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2011 р., значно покращилася. Водночас їхня організаційна підготовка до тестування залишається на низькому рівні. Незважаючи на важливість тесту та його результату при вступі до вищих навчальних закладів, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували випадки запізнення учасників, відсутність необхідних документів для допуску до пунктів тестування. Траплялося, що абітурієнти самі створювали додаткові проблеми, з’являючись до пунктів тестування із паспортом, в той час як реєстрація для участі у ЗНО проходила за свідоцтвом про народження, і навпаки. Окремі потенційні студенти з’являлися на оцінювання знань не за вказаною у запрошенні-перепустці датою та адресою, а до початку тестування залишалося 10-15 хв. Навіть в аудиторії, під час роботи над тестом учасники неправильно розподіляли відведений для завдання час, в результаті чого не мали можливості перенести правильні відповіді до бланків «А» або затягували процес тестування, порушуючи цим процедуру. Не всі абітурієнти знають і про використання гелевих чи капілярних ручок із чорною пастою – передусім це стосується тих, хто закінчував школу два і більше років тому. Спостерігачами ОПОРИ були зафіксовані факти, коли учасники мають по два сертифікати з відмітками про проходження тестування у кожному з них, але з різних предметів. Виявляється абітурієнт думав, що загубив сертифікат, відновляв його, йшов на наступне тестування з новим документом, а з часом знаходив втрачений. У таких випадках треба обов’язково звертатися до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, аби врегулювати ситуацію та не мати проблем під час вступу до вузу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *